7 Tips voor het vinden van De Perfecte Spijkerbroek!

Wat is er erger dan een spijkerbroek shoppen? Nouja, een beha shoppen misschien. Maar verder, qua kleding shoppen staan een spijkerbroek wel met stip bovenaan toch?

 

 

En dat snap ik wel; je wil graag wonen in die broek, dus hij moet superperfect zitten, maar hij loopt ook uit, en je wilt niet lopen hijsen aan dat ding, en hij moet echt wel goed op je kont zitten, maar waar let je dan op en wat is in, wil ik dat wel en eh.. hoog, laag, wijd, skinny, uitlopend...

AAARRRGGHH!

 

Mijn tips! Succes verzekerd!


1.

Bespaar niet. Een echt goede spijkerbroek, waar je in wilt wonen, die er altijd goed uit ziet en die lang meegaat - en dat wil je, als het over je favoriete jeans gaat- die vind je (nieuw) niet voor maar een paar tientjes. 
 

2.

Ga dus naar de beste winkel die er is: De Rode Winkel in Utrecht. Zij hebben het grootste assortiment spijkerbroeken van Europa, het grootste Levi's-aanbod van de wereld (kortom, er liggen 7000 broeken op de planken) en het allerbelangrijkste: ze hebben de beste mensen in dienst die jou echt binnen no time in de beste broek hebben.
 

3.

Koop de kleinste maat die dicht gaat. Echtwaar. Jezelf in een gloedjenieuwe spijkerbroek wurmen, mag best even hard werken zijn. En hard werken always pays off: na 2 dagen is de spijkerbroek helemaal naar je lichaam gevormd en zit hij perfect. 
Een spijkerbroek loop je namelijk ALTIJD uit (en van wassen wordt hij nóg wijder, maar daarover later meer), omdat er constant druk op de stof staat. Dus die maat die nu lekker zit, wordt te groot. De maat die nu strak zit, wordt lekker. Beloofd. 
 

4.

Zorg ervoor dat je nog wel kan ademen of course. Tuurlijk. Maar ik koop ze zo strak dat ik de broek de eerste dag thuis aan heb met de bovenste knoop open. En ik heb ook wel eens beurse heupbotjes gehad. Maar dat ging allemaal over en ik heb alleen maar perfecte lievelings-spijkerbroeken gehad!
 

5.

Heel belangrijk: zorg ervoor dat het kruis wel echt in je kruis zit. Klinkt een beetje raar misschien, maar als je nu al merkt dat het kruis een paar centimeter lager zit, denk dan niet dat als je 'm uitloopt, je de broek wél helemaal omhoog kunt trekken. Nope. Je hebt nu een model aan waarvan de pijpen op het bovenbeen te smal zijn. Die gaan dan altijd op zoek naar de plek van de minste weerstand en dat is: naar beneden. Dit model is dus gewoon voor een ander figuur gemaakt. Niks mis mee, maar dit is niet jouw broek. Gewoon verder gaan met passen, door naar de volgende broek!
 

6.

Was je broek zo min mogelijk. Spijkerbroeken zijn gemaakt van katoen. Katoenvezels zijn hol en dat betekent dat ze zich tijdens het wassen volledig volzuigen en opzwellen, als een spons zeg maar. Als de broek weer opdroogt krimpen de vezels weer terug naar hun oorspronkelijke maat, maar.... dat wordt na een paar keer wassen wel steeds minder. En dat zorgt ervoor dat je broek recht van je droogrek perfect zit, maar na een halve dag van je kont afzakt.
Echt, was je broek zo min mogelijk. Hang 'm liever buiten of leg 'm een nachtje in de vriezer. Zo krijg je alle luchtjes eruit en dood je alle bacteriën. Gooi 'm alleen in de was als je echte vlekken hebt.

7.

Kijk qua stijl vooral naar dat wat je mooi vindt, waar je je lekker in voelt, waarvan je als je in de spiegel kijkt denkt "fietfieuw!". Wees je bewust waar je thuis op mis grijpt: is dat een lekkere blauwe? Of een sexy zwarte? Of een rock 'n roll grijze? Voel jij je het prettigst in een skinny? Go for it! Altijd goed! Wil jij voor hip & elegant: ga dan voor superhoog met uitlopende pijpen. Wil je all the way gedurfd? Kies my favourite: een 80's of  90's mom-model: hoog in de taille, hoog water, grovere denim, knoopsluiting en helemaal wijde pijpen. It's up to you!

2 reacties

  1. Kelly op oktober 16, 2018 om 8:00 am

    Eens , eens , eens.....goed stuk! Zelf enorme moeite met nummer 5. Als je namelijk stevige bovenbenen hebt en aardige billen maar in verhouding een slanke taille dan raak je al snel verzeilt in : zit goed bij je bovenbenen, wijd in je taille....of je krijgt ruimte aan vooral de achterkant. Dus wordt het weer een spijkerbroek met veel elasthan erin, en die lopen enorm uit......waardoor je dan weer een riem moet dragen enz.

    • Yolande Avé op oktober 16, 2018 om 2:46 pm

      Ha Kelly! Dankjewel voor je toffe reactie! En tip 8: doe geen concessies, ook bij jou kan een spijkerbroek perfect zitten! Eentje zonder te veel elasthan! Echt, go to De Rode Winkel!

Laat een reactie achter