De Kracht van Parfum - Koffie met Roos Lubbers

Omdat geur zo'n onderdeel van je identiteit is en ik dus veel raakvlakken met Roos voel, maar vooral omdat ik het zó briljant vind, wil ik je hier heel graag over vertellen!

Vanochtend heb ik koffie gedronken met Roos Lubbers en dat heeft zo'n indruk op me gemaakt!
Ze heeft van jongs af aan al een fascinatie voor geurtjes, beschikt over een uitstekend reukvermogen en van al haar talenten is parfum een bijzondere! Daar waar ik jarenlang kan tobben over een nieuw geurtje en welke dan in hemelsnaam, wéét zij dat gewoon.
Zij kan dat. Geurtjes. Héél cool.

Roos Lubbers Parfum Geur Workshop Advies

CONCEPT
Ze heeft zich er zo ver in gespecialiseerd dat je met haar eigenlijk drie kanten op kan gaan: je kunt haar inschakelen voor een geurconsult of een workshop parfum maken van essentiële oliën (leuk te combineren met een stijladvies of een Styling Workshop -wink wink!), of je kunt haar inschakelen voor een zakelijk geurconcept als onderdeel van je huisstijl, waarbij je allerlei heerlijke associaties kunt oproepen en daarnaast identiteit en herkenning kan creëren.

HERINNERING
Maar het aller-allermooiste product vind ik Scent to Heaven, waarbij je de geur van en dierbare overledene als herinnering meeneemt. Of je kiest een geur die bij de uitvaart en het afscheid hoort. Je kunt kiezen voor herinneringsdoosjes, die je nog maandenlang even open kan doen om even de herinnering op te snuffelen, of je krijgt een geurig lintje, die je bij elkaar om de pols kunt knopen, maar die je later ook nog als boekenlegger kunt gebruiken, aan je sleutelbos kunt hangen, in je portemonee kunt stoppen, enz.
Zo is iemand en zijn of haar geur, dagelijks nog bij je. Of in elk geval de herinnering. Daarnaast heeft ze ook prachtig geurend strooisel, waarvan je een handje neemt en over de kist uitstrooit en stiekem misschien een beetje in je zak stopt. Ik vind het zo'n mooie gedachte, ontroerend gewoon!

 geurdoosje geurlintje geurstrooisel

Hoe vaak heb je niet dat bepaalde luchtjes echt bij iemand horen? Dat je op straat een vleugje opvangt en dan denkt dat diegene in de buurt is? Hoe fijn is het dan wel niet als je die herinnering, die herkenning, die geur van je dierbare nog even mee kan nemen?
Ik zou dit voor mijn eigen uitvaart (graag pas over 85 jaar) heel graag willen en aangezien ik geen typisch "Yo-luchtje" heb zou ik kiezen voor één van de geuren die Roos hier speciaal voor heeft ontwikkeld. Als herinnering aan een mooi einde.

Omdat geur zo'n onderdeel van je identiteit is en ik dus veel raakvlakken voel, maar vooral omdat ik het zó briljant vind, wilde ik je hier heel graag over vertellen!

Ohja. Nog twee toffe dingen: ze heeft de unieke ParfumGids geschreven en ze organiseert ook elk jaar een parfumreis naar Parijs, hoe gaaf is dat? Ga je mee?

Laat een reactie achter