Dresscode Boho Chic - Wat trek ik aan?


Share this :   | | | | |
Dresscode Boho Chic - Wat trek ik aan?

Help! Een uitnodiging voor een bruiloft met een dresscode!

Vorige week kreeg ik via de app een leuke S.O.S.-vraag van Bregje, trouwe Selfie Strippenkaart-bezitster en inmiddels vriendinnetje: "Eind september gaan de verkering en ik naar een bruiloft in Italië met het thema "Boho Chic". Wat moet ik dan in jezusnaam aan?" ...met daarna de suggestie om een "Lieve Yo.."-rubriek te starten... Bij deze!

Nu ken ik Breg een beetje en hoewel ze wel van een jurkje en een kantje houdt, is boho/Ibiza/hippie niet echt haar ding. Dus what to do?

Mijn eerste antwoord was eigenlijk een wedervraag en meteen mijn allerbelangrijkste tip:

Wat kan je van de "boho"-stijl overnemen wat wél bij je past?

Je wil namelijk wel als jezelf op het feest verschijnen en niet als iemand die verkleed is! Dan voel je je namelijk de hele tijd ongemakkelijk en nouja, waarom zou je jezelf dat aandoen?!

ASOS.com is altijd erg goed voor dit soort gelegenheden, dus ik ging meteen aan de windowshop voor Breg. M'n oog viel direct op deze:

Asos jurk boho chic bruiloft dresscode wat trek ik aan stijladvies utrecht

Een zwierige lange rok en mooi romantisch kant, maar wel in hard donkerblauw en met een sexy decolleté. Deze jurk vond ik meteen spot on voor Bregje, het moet voor haar namelijk niet te lieflijk hippie-achtig worden want dat kan nog wel eens tuttig uitvallen en dat is natuurlijk nooit het gewenste effect. Dus appte ik haar dat de jurk of outfit wel wat edge en sexyness mag hebben, zodat 'ie echt bij haar blijft passen.

En zo kwam ik bij de volgende terecht. Niet meteen zo in love als de jurk hierboven, maar zeker met veel potentie!

boho chic dresscode bruiloft ibiza stijladvies kledingadvies utrecht

Omdat deze jurk zo strak gesneden is en "body-con" valt, mogen er juist wel weer wat zachte accenten bij, zoals los, flowy haar en een zachte make-up met wat glans.
Nou, Breg was enthousiast! Ze heeft 1300 jurken met kant doorgespit en er uiteindelijk 6 besteld. M'n volgende tip: twijfel bij online shoppen ook weer niet teveel of je wel of niet moet bestellen, want je kunt de jurk toch pas echt beoordelen als je 'm aan hebt. Dus laat maar komen, die lading!!

Ben benieuwd wat de final dress wordt! Heel belangrijk voor een bruiloft is natuurlijk ook nog dat de jurk niet wit/ivoor/room/champagne is, omdat waarschijnlijk de bruid die kleur aan heeft en jij met je jurk natuurlijk niet de aandacht van haar af mag leiden.

Verder zijn de accessoires en verzorging bepalend voor de finishing touch en uitstraling: welke schoenen, tas (klein, kleiner, kleinst!) en juwelen (nooit een horloge natuurlijk!) en wat doe je met je haar, make-up en nagels?

Ik ben benieuwd wat uiteindelijk de favoriete jurk van Breg wordt! Ik laat het je weten!!

PS: Wil je ook dat ik af en toe met je outfit meekijk? Dat kan heel snel en gemakkelijk met de Selfie Strippenkaart!

 

Leave a reply