Fashion Friday: De shawl-haarband!

Whoa! Heb je m'n Fashion Friday over de kracht van de tulband of het shawltje in het haar gezien op Facebook?


Dit is de foto waar het om ging:

* foto verwijderd i.v.m. licentie * 

Gezien de reacties hierop én in m'n Members Only Club laat ik hierbij zien hoe ik het zelf nu doe! Ik vond dit namelijk altijd al zó cool, maar durfde het niet echt want vond het er ook een beetje raar uitzien. Maar uiteindelijk is het gewoon een kwestie van wennen! En met alle nieuwe dingen geldt: probeer het eerst in het klein uit: lekker thuis, of met een etentje met vrienden ofzo. Als het dan echt niks is, heb je het zo veranderd, maar je zult juist zien dat je er complimentjes op krijgt!

Zo ook ikzelf: hier in Amerika wilde ik het toch weer eens proberen en draaide een shawltje in m'n haar. Ik vroeg aan Niels of het leuk was en hij zei meteen "ja! hartstikke leuk!" Oh! Zo simpel dus! Meteen in m'n haar gehouden en nu ben ik er al veel meer aan gewend en het geeft een leuke touch aan m'n beperkte garderobe!

In m'n besloten Facebookgroep, de Members Only Club, waar je pas lid van kunt worden na een afspraak met mij, waren veel meiden ook meteen enthousiast, maar vonden het ook wel een beetje lastig. Dus ik besloot meteen maar een paar selfies te maken om te laten zien hoe ik het in elk geval deed. En bij deze wil ik het ook graag met jou delen. Kijk maar wat je er mee doet! : )

Stap 1: De Shawl
Kies een geschikte shawl uit. Ik vind het zelf fijn als hij dubbel om m'n hoofd kan, maar dat hoeft natuurlijk niet persé. Hij moet in elk geval een beetje dun zijn! Mijn exemplaar is wel een vierkante meter, maar gemaakt van heel dunne katoen.

tips stijladvies haarband kledingadvies stijlcoach utrecht stijladvies jolande

Stap 2: De Twist
Ik maak eerst een knot. Als ik m'n haar los draag met een haarband zie ik eruit als een rare zestienjarige en da's niet m'n beoogde effect natuurlijk. Maar da's voor iedereen en voor elke coupe weer anders!
Rol of vouw de shawl op en begin in je nek. Draai bovenop de punten om elkaar heen, zodat de punten weer aan dezelfde kant naar beneden gaan en leg een knoop in je nek.

stijladvies kledingadvies utrecht stijlcoach tips jolande

Stap 3: TADAAA!
Zo simpel is het! Ik ben inmiddels helemaal om en vind het een toffe manier om je outfit een boost te geven!

zonnebril advies stijladvies haarband shawl sjaal in je haar tulband stijladvies kledingadvies utrecht stijlcoach

Laat een reactie achter