GoodFibrations Item of the Week #6

For Men: Rib Knit Henley by Knowledge Cotton Apparel.

Een echte grandad! Een kledingstuk waar je veel kanten mee op kunt, maar eerst: een stukje geschiedenis.Waarom heet een grandad een 'grandad'?
Het vindt zijn oorsprong in het lange ondergoed wat vroeger onder de gewone kleding gedragen werd bij gebrek aan (centrale) verwarming. Denk maar aan wat je opa vroeger droeg! Lange onderbroeken én dit soort shirts. Vraag het hem maar!

Rib Knit Henley

In ieder geval voldoet een grandad altijd aan de volgende uiterlijke kenmerken:
1) Katoen, in dit geval biologisch katoen, heel zacht en sterk
2) Tricot, oftewel gebreid, oftewel: T-shirt stof
3) Lange mouwen
4) Ronde hals met knoopsluiting (zo’n hals heet een Henley-neck), want met de knopen open gaat het T-shirt net iets soepeler over je hoofd!

En deze grandad heeft dan ook nog eens ribgebreide manchetten. Al deze kenmerken geven het shirt een rijkere uitstraling, maken het een volwaardiger kledingstuk, dan wanneer het een meer plat, basic T-shirt met lange mouwen zou zijn. Draag ‘m zo, met niks eronder en niks erover of creëer laagjes met de grandad, zodat je het –net als vroeger- wat warmer hebt en de verwarming een graadje lager kunt zetten. Het staat ontzettend leuk met een ander T-shirt of juist een overhemd eronder. Of draag de grandad onder een trui, vest of overhemd. De knoopsluiting geeft dan extra diepte aan de outfit, er gebeurt als het ware iets meer. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de combinatie met een denim shirt, erop of eronder. Beiden zijn zulke authentieke kledingstukken, dat ze elkaar enorm versterken waardoor je een superstoere, mannelijke uitstraling krijgt.

Over het merk Knowledge Cotton Apparel: je kunt ze altijd herkennen door het logo van een uil, waar (natuurlijk) heel goed over nagedacht is. De uil vertegenwoordigt namelijk een aantal kernwaardes en steekwoorden die voor Knowledge Cotton Apparel erg belangrijk zijn: natuur(lijk), eerlijk, benaderbaar, uitstekend zicht en inzicht, wijsheid, nieuwsgierigheid, hedendaags, kracht, vriendelijk, enthousiast, trots. Deze eigenschappen zie je terug in de collectie en in hun kritische blik op belangrijke ecologische issues. Goed gekozen dus!

Over het merk Knowledge Cotton Apparel: je kunt ze altijd herkennen door het logo van een uil, waar (natuurlijk) heel goed over nagedacht is. De uil vertegenwoordigt namelijk een aantal kernwaardes en steekwoorden die voor Knowledge Cotton Apparel erg belangrijk zijn: natuur(lijk), eerlijk, benaderbaar, uitstekend zicht en inzicht, wijsheid, nieuwsgierigheid, hedendaags, kracht, vriendelijk, enthousiast, trots. Deze eigenschappen zie je terug in de collectie en in hun kritische blik op belangrijke ecologische issues.

Goed gekozen dus!

Regelmatig zet ik een style uit de webshop van GoodFibrations in de spotlight.
Je kunt ze op mijn blog allemaal teruglezen, maar leuker is nog om hier even door te klikken!

Laat een reactie achter