GoodFibrations Item of the Week #8

I love sweaters!

Regelmatig zet ik een style uit de webshop van GoodFibrations in de spotlight. Deze keer de Maniac Sweat van Alternative Apparel. Ik houd van sweaters! Zo comfi! En te gek dat je nu steeds meer ziet dat de sweater onderdeel is van "het straatbeeld". Je kunt er ontzettend veel combi's mee maken waardoor je er super fashionable en stylish uit ziet in plaats van alsof je alleen maar onderweg bent naar de sportschool. De kracht zit 'm in het onverwachte: een sweater op een rokje of met high heels.
Kijk voor ideeën en inspiratie op mijn Sweater Street Style Pinterest Board!

Utrecht Stijladvies Kledingadvies duurzaamManiac Sweat by Alternative Apparel.

"Maniac”. Doet mij denken aan “She’s a maniac” van Michael Sembello, van de film "Flashdance".

En dan ontdek ik de parallellen: sport, jaren tachtig... Deze sweater heeft ook echt een retro look. Maar het doet me ook denken aan die heerlijke sweater die je over je sports gear aantrekt om te voorkomen dat je afkoelt, nadat je je keihard in het zweet gewerkt hebt! Goede naam gekozen dus!

Een stukje geschiedenis? Ok! De sweater is ontstaan in 1920 toen Benjamin Russell Jr. besloot op zoek te gaan naar een alternatief voor de wollen, zweterige, kriebelige truien die hij en zijn American football teamgenoten droegen. De sweater die hij ontwikkelde werd vanzelfsprekend razendsnel door alle andere sporters overgenomen, waarna deze vast onderdeel werd van het modebeeld. En nooit meer is weggegaan!

Deze sweater is uitgevoerd in een blend van katoen, polyester en rayon, wat ‘m zijdezacht en comfortabel maakt en waarbij de trui mooi in model blijft. De wijde, uitgeknipte hals zorgt voor een mooie vrouwelijke twist, terwijl de strepen op de mouwen en de fijne buidel juist weer heel stoer zijn.

Draag ‘m als je gaat sporten, als je comfy-womfy op de bank ligt en een boek leest, in het vliegtuig, op je korte broek als het ’s avonds afkoelt in de zomer, of juist stylish op een mooie skinny of boyfriend spijkerbroek als je op zaterdag met de kids op pad gaat, je boodschappen gaat doen of met vriendinnen koffie gaat drinken. Je kan ‘m eigenlijk elke dag wel aan

Alle GoodFibrations items van de week kun je hier op mijn blog teruglezen, maar leuker is nog om hier even door te klikken!

Laat een reactie achter