Het Peter Pan kraagje - Goodfibrations Item of the Week #18

Yolande Avé Goodfibrations Item of the Week Peter Pan kraag BLOG Stijladvies

Olivia Shirt by Armedangels

Fashion Alert!!! Snoezig, geprint T-shirt met Peter Pan-kraagje has entered the building!

Peter Pan? Ja! Want hoewel dit type kraag al langer bestaat, raakte het in Amerika en Engeland pas echt in de mode nadat actrice Maude Adams deze droeg toen ze Peter Pan speelde in 1905. In de jaren ’20 werd het zelfs vaak gebruikt op trouwjurken, terwijl je het daarna eigenlijk alleen maar op kinderkleding zag.

Tot seizoen herfst/winter ’12 – ’13! Overal zie je het kraagje in de winkels en collecties terugkomen!

Even wennen misschien, omdat het zo anders is. Omdat je het misschien wel kinderlijk of een beetje tuttig vindt.. Juist daarom is het zo leuk!
Het geeft een onverwachte twist aan je outfit! Je kan de top dragen op een stoere spijkerbroek, waarmee je enorm contrasteert in stijl of je vergroot juist het gevoel van vrouwelijkheid door deze top te combineren op een kokerrok of een maxi-skirt. Draag ‘m bij mooi weer gewoon zo, of bij deze koude temperaturen met een blazer, spijkerjack of vestje. Kijk voor inspiratie op mijn Pinterestboard!

Dit T-shirt is gemaakt van heerlijk zachte biologische katoen en draagt super comfortabel. Het achterpand is wat langer en afgerond, wat ervoor zorgt dat de top soepel, natuurlijk en flatterend op je billen valt. De voorkant van het shirtje zou je een stukje in je broek kunnen stoppen, voor een nonchalante, beetje rommelige finish.

Verder kan ik je deze prachtige quote van ARMEDANGELS niet onthouden: “We believe fairness is never out of fashion”. En zo is het!

Regelmatig zet ik een style uit de webshop van GoodFibrations in de spotlight.
Je kunt ze op mijn blog allemaal teruglezen, maar leuker is nog
om hier even door te klikken!