Kleding Combineren - Het Geheim. Les 4: Pasvorm!

Goedemorgen Ladies! Welkom bij Les 4 van Het Grote Geheim van Kleding Combineren! Vandaag vertel ik je alles over hoe je door met pasvorm te spelen je outfit stijl-technisch naar het volgende level tilt!

Afgelopen weken ging het al over Materiaal, Stijl en Prints én verklapte ik je het geheim der geheimen der kleding combineren! Hoe gaat het er inmiddels mee? Al veel toegepast? Al leuke reacties gehad?
En wil jij in één keer alle lessen in je inbox? Scroll dan even naar beneden en laat je gegevens achter!

korte broek met lange mouwen oversized trui stijl dr martens

Alright, here goes! Spelen met pasvorm gaat simpelweg over de combi en het contrast in wijd met strak en lang met kort.

Korte broek naar kantoor

Check de foto's maar en denk na over het alternatief. Want het alternatief is namelijk de outfit die voor de hand ligt en de massa draagt. Als jíj het anders doet ben je een inspiratie voor alle andere vrouwen!

Neem de eerste foto: Een trui met lange mouwen op een korte broek. Ligt niet voor de hand, want oh jee, als het zo warm is dat je een korte broek aantrekt, dan pak je er automatisch ook een hemdje op! Maar dan heeft je outfit wél een heel hoog camping gehalte, eerlijk is eerlijk. Door te kiezen voor  een lange mouw (en dat kan ook een luchtig katoenen overhemd zijn bijvoorbeeld) geef je je outfit meteen gigantisch stylish upgrade!

En andersom werkt ook altijd heel goed; draag een mouwloze top juíst op een lange broek. Doet ook bijna niemand, let maar eens op.

En ga zo maar door, de outfit op de tweede foto is spannend omdat de bovenkant lekker grof en oversized is in verhouding tot de ultrastrakke skinny. Op de derde foto zie je een "te" lange trui op een "te" korte broek, dit contrast werkt als een dolle.

Wat is het alternatief?

Ga eens voor de spiegel staan en probeer wat combinaties uit. Wat doet het als je een strak T-shirt op een skinny spijkerbroek draagt? Of een lange oversized trui op een pantalon met wijde pijpen? Of een kort jasje op een korte rok? En probeer dan eens een kledingstuk te vervangen waardoor er een contrast ontstaat. Wat zie je gebeuren? Wat is het verschil? Is outfit twee interessanter, doordat het nét even anders is?
Of kijk eens naar beneden, nu, terwijl je dit leest: wat heb je aan? Is er toevallig misschien al sprake van een mooi contrast? Wat zou er anders kunnen. Kijk ook naar de details: wordt het geheel net wat pittiger door je mouwen of broekspijpen op te rollen (mouwen liefst tot boven je elleboog voor meer taille!) of juist lang te laten?

Kijk goed naar de plaatjes hierboven en kijk om je heen. Wat zie je? Wat voor contrasten kun je ontdekken? Hoe beter je een (gave) outfit kunt ontleden, hoe beter je het zelf toe kunt passen!

Volgende week alweer de laatste les, aaaah...maar wel een heel leuke! 
Namelijk, alles over KLEUR!
Heb je nog vragen? Laat het me weten!

Laat een reactie achter