Kleding Combineren - Het Geheim. Les 4: Pasvorm!


Share this :   | | | | |
Kleding Combineren - Het Geheim. Les 4: Pasvorm!

Goedemorgen Ladies! Welkom bij Les 4 van Het Grote Geheim van Kleding Combineren! Vandaag vertel ik je alles over hoe je door met pasvorm te spelen je outfit stijl-technisch naar het volgende level tilt!

Afgelopen weken ging het al over Materiaal, Stijl en Prints én verklapte ik je het geheim der geheimen der kleding combineren! Hoe gaat het er inmiddels mee? Al veel toegepast? Al leuke reacties gehad?
En wil jij in één keer alle lessen in je inbox? Scroll dan even naar beneden en laat je gegevens achter!

kleding combineren stijladvies utrecht pasvorm korte broek blouse lange mouwen werk zakelijk zijde 3984b9b0c027b129d27606ed1a2d6214 kleding combineren kledingadvies skinny pants fake leather neoleer legging oversized top utrecht kleding combineren stijladvies utrecht kledingadvies sweater korte broek lange mouwen blote benen zomer kleding combineren pasvorm wijd strak maxi skirt lange mouwen stijladvies utrecht

 

 

 

 

 

Alright, here goes! Spelen met pasvorm gaat simpelweg over de combi en het contrast in wijd met strak en lang met kort.

Korte broek naar kantoor

Check de foto's maar en denk na over het alternatief. Want het alternatief is namelijk de outfit die voor de hand ligt en de massa draagt. Als jíj het anders doet ben je een inspiratie voor alle andere vrouwen!

Neem de eerste foto: Een blouse met lange mouwen in een korte short gedragen. Je zou er een mouwloos T-shirt op verwachten, waardoor het geheel een simpele, vakantie-look wordt waarbij het frisse printje nog het enige bijzondere is. Nu heeft deze dame, in combinatie met een prachtige coupe en zonnebril (alles telt mee natuurlijk!) een prachtige, feestelijke, zelfs wat zakelijke outfit te pakken! Een outfit waardoor jij denkt, als je haar tegen komt "wauw, die ziet er goed uit!" Zélfs als het je smaak niet is. Zelfs als je zelf nooit een korte broek in het openbaar zou dragen. Ze is onderscheidend, eigen, vernieuwend en verzorgd en dat zit 'm in de combi van de blouse met lange mouwen op de short. WAUW!

En ga zo maar door, de outfit op de tweede foto is spannend omdat de bovenkant zo oversized en lang is in verhouding tot de ultrastrakke skinny die net te kort is. Spannender dan wanneer alles keurig zou passen.
Ook op het spijkerrokje verwacht je een tanktop. Maar de sweater is 10 keer vetter (en dat rijmt dus het is waar) en het trekt je aandacht. Typisch voor deze prachtige dagen: 's avonds koelt het best nog wel af en dan is het te gek als je je korte broek aan houdt, maar wel een lekker vest aantrekt. Je body is lekker warm en je ziet er fantastisch uit.

Wat is het alternatief?

Ga eens voor de spiegel staan en probeer wat combinaties uit. Wat doet het als je een strak T-shirt op een skinny spijkerbroek draagt? Of een lange oversized trui op een pantalon met wijde pijpen? Of een kort jasje op een korte rok? En probeer dan eens een kledingstuk te vervangen waardoor er een contrast ontstaat. Wat zie je gebeuren? Wat is het verschil? Is outfit twee interessanter, doordat het nét even anders is?
Of kijk eens naar beneden, nu, terwijl je dit leest: wat heb je aan? Is er toevallig misschien al sprake van een mooi contrast? Wat zou er anders kunnen. Kijk ook naar de details: wordt het geheel net wat pittiger door je mouwen of broekspijpen op te rollen (mouwen liefst tot boven je elleboog voor meer taille!) of juist lang te laten?

Kijk goed naar de plaatjes hierboven en kijk om je heen. Wat zie je? Wat voor contrasten kun je ontdekken? Hoe beter je een (gave) outfit kunt ontleden, hoe beter je het zelf toe kunt passen!

Volgende week alweer de laatste les, aaaah...maar wel een heel leuke! 
Namelijk, alles over KLEUR!
Heb je nog vragen? Laat het me weten!

Leave a reply