Kleding Combineren - Het Geheim. Les 5: Kleur!

Aaaah, vandaag alweer de laatste les over het geheim van kleding combineren!! Wat is het snel gegaan he? Vandaag vertel ik je over kleur. Deze is vrij simpel en heel sterk in te zetten om je outfit meteen een upgrade te geven!

En wil je alles nog eens nalezen én bewaren (slash uitprinten en aan de binnenkant van je kast hangen)?
Scroll dan naar beneden en laat je gegevens achter, je krijgt dan alle lessen in je inbox!

gele rok

kleur combineren

kleuren combineren

nagellak

gekleurd pak

converse

Color blocking

De algemene stelregel was dat je één duidelijke kleur in je outfit hebt en dat de rest dan in neutrale, ondersteunende kleuren is, zoals zwart, donkerblauw, grijs, bruin, crème en wit. En dat als je dan dus kiest voor een kleurtje, dat die kleur dan ook overal keurig terugkomt: riem, tas, schoenen, oorbellen, nagellak... Pfff.
Op zich een hele prestatie, maarrr...als je alle accenten in één kleur kiest, kun je het inderdaad niet fout doen... maar tegelijkertijd is het ont-zet-tend saai. Een beetje zoals binnen de lijntjes kleuren en je aan alle regeltjes houden!

En soms moet dat, maar in je outfit kun je best een beetje rebelleren, zeker als je van kleur houdt!

Gelukkig is daar een paar jaar geleden een te gekke trend overeen gekomen: twee of meerdere echte, flink contrasterende, kleuren gecombineerd. Dit heet “color blocking” en kan dus zelfs heel goed met meerdere kleuren. Kies voor effen, luxe stoffen voor het mooiste, sterkste effect. Kijk maar naar de eerste drie foto's!

Tipje: koele tinten met een blauwe ondertoon combineren makkelijk met elkaar en dat geldt ook voor warme tinten met een gelige ondertoon.

Accent

Vind je color blocking too much of leent je garderobe zich er niet helemaal voor? Het kan zeker ook meer ingetogen, met een net zo sterk effect.
Kies dan voor een outfit in één kleur of in zo min mogelijk neutrale kleuren en gebruik kleur als finishing touch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nagellak, schoenen en accessoires.
Twee opties:
1) Ga voor slechts één pop of colour. Dus helemaal in (ongeveer) één kleur, maar met een knalkleurig tasje, zoals op foto 4. Of fel gekleurde laarsjes. Of ga voor rood gestifte lippen; voeg je meteen een mooi schotje sexiness toe!

2) Ga voor verschillende kleine pops of colour. Je outfit is grotendeels neutraal van kleur, maar de accessoires kies je in meerdere tinten voor een vrolijk, speels, onderscheidend en gedurfd effect! Zoals op de laatste foto; ja, het geel van de jas komt terug in de schoenen (vooruit dan maar), maar! Ze kiest er een mintgroene tas bij! Onverwacht en de kleuren vormen samen een mooie geheel.

Ook hier geldt dat koele tinten goed met elkaar gaan en warme tinten ook.

Probeer niet te precies te zijn in je combinaties als je let op kleurgebruik en laat alle opgelegde regeltjes lekker los! Ja, behalve dit nieuwe opgelegde regeltje dan.. ; )

Het Grote Geheim van Kleding Combineren!

Dit was de laatste les, ik hoop dat je ervan hebt genoten en een hoop inspiratie heb opgedaan!
In een notendop: vernieuwende kledingcombinaties moet je zíen, niet bedenken en je zorgt ervoor dat er iets "gebeurt" in je outfit door te spelen met prints, materialen, stijlen, pasvorm en kleur!! Have fun!!

Laat een reactie achter