Kleren Combineren: Het geheim van kleur - deel 2

"Het geheim van een goed kleren combineren zit 'm in het overtreden van de regels."

Yes! Good morning!

Vandaag meer over kleur! Want met kleur kun je zo ontzettend veel in je outfit.
Vorige week zei ik het al, juist over kleur bestaan er zoveel beperkende regeltjes en overtuigingen..pff. En het geheim van een goede kledingcombinatie zit 'm nou juist in het spelen met (of liever overtreden van!) de regels. Dus daar liggen mogelijkheden!

De algemene stelregel was bijvoorbeeld altijd dat je maar één duidelijke kleur in je outfit mocht hebben en dat de rest dan in neutrale, ondersteunende kleuren is, zoals zwart, donkerblauw, grijs, bruin, crème en wit.

Gelukkig is daar een paar jaar geleden een te gekke trend overheen gekomen: twee of liefst meerdere echte, flink contrasterende kleuren bij elkaar gecombineerd. Dit heet “color blocking” en kan dus zelfs heel goed met meerdere kleuren.

Gedurfd? Ja!
Moeilijk? Nee!

Kies kleuren die bij elkaar in een palet passen. Kies bijvoorbeeld alleen koele of alleen warme kleuren. Of probeer een vergelijking te maken: vind je aubergine, oker en mosgroen too much bij elkaar? Kijk in de herfst maar eens naar de bomen, dan zie je dat dit een hele rijke, natuurlijke, prachtige combi is!

En kies voor effen, luxe stoffen voor het mooiste, sterkste effect.

Je hoeft trouwens niet voor een hele gekleurde outfit te gaan, hoor. Je kunt ook blauwe sokken onder een groene broek dragen, of verschillende kleuren armbanden. Of in plaats van enorme contrasten op te zoeken ga je voor ton-sur-ton, dus dezelfde tinten maar net lichter of donkerder bij elkaar. Je kunt het zo groot of zo klein maken als je zelf wilt!

kleuren combineren

Color blocken niet jouw ding? Volgende week vertel ik je hoe je wat subtieler met kleur kunt werken om een te gekke combinatie te maken!

En natuurlijk, wil je NU alles weten over het geheim van kleding combineren? Lees dan m'n e-book: De Kunst van het Combineren. 

[maxbutton id="5" ]

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 reacties

  1. Ki op november 3, 2017 om 2:49 pm

    Hai Yolanda,
    ik vind dat je ontzettend leuke en interessante stukken schrijft, waar ik echt wat aan heb! Ik blijf je volgen.

    • Yolande Avé op november 29, 2017 om 10:11 pm

      Superdankjewel Ki! Heel tof om te lezen en blij dat ik je kan helpen!

Laat een reactie achter