Kleren Combineren: Het geheim van kleur - Deel 1!

"Vind jij kleren combineren moeilijk? Dan ben je geneigd je aan allerlei stijl-regeltjes vast te houden. Juist díe regels zorgen ervoor dat je outfit "net-niet" blijft. Dat kan anders!"

Morning! Vandaag start ik een serie over wat je allemaal met kleur kan doen om een te gekke outfit te creëren die helemaal bij jou past en die onderscheidend is van de massa. Of je nou van flamboyant of van ingetogen houdt, met kleur kun je veel doen!

kleur combineren gele rok gekleurd pak nagellak

Het geheim van een goede combinatie zit 'm namelijk in het opzoeken (en liefst een beetje overtreden) van de grenzen van "wat hoort". En juist over kleur bestaan ontzettend veel beperkende overtuigingen en regels, dus dat biedt massa's mogelijkheden!!

Zullen we even turven hoeveel van deze regeltjes je (her)kent?

- heel veel kleurcombi's mogen niet, of vloeken zelfs: rood met oranje, oranje met roze, roze met rood, oranje in het geheel mag eigenlijk überhaupt niet, want de kleur van het koningshuis (jaja oma, ik luisterde heus wel naar je!), blauw met groen, blauw met zwart en ohja, goud met zilver is ook ten strengste verboden.

- als je al een kleur ergens hebt, moet deze overal terugkomen. Dus een roze streep in je mouw, is een roze riem, roze sokken, roze nagellak, roze oorbellen en weet je wat, doe ook maar meteen een roze string.

- en vooruit, als je dan meer dan iets met kleur gaat doen, let er dan op dat je niet meer dan 3 kleuren in je outfit hebt, het liefst maar 1 opvallende kleur en de rest sober.

PFF! Je kan van minder regels in de stress raken toch? Het tegenstrijdige is: als je kleding en combineren en stijl moeilijk vindt, dan gebruik je dit soort regels als houvast, maarrrrr.. het zorgt er ook voor dat je outfit ontzettend veilig, binnen de lijntjes en saai blijft. En nooit eigen, onderscheidend, inspirerend en uniek! Oftewel: het komt hierdoor dat je blijft denken dat je outfit "net-niet" is. Net-niet jij of niet-niet af of net-niet geslaagd.

Dus. Vanaf nu laten we het los. Hoe dan? Lees je volgende week! Wil je nu alles weten? Lees dan m'n e-book: De Kunst van het Combineren.

[maxbutton id="5" ]

BewarenBewaren

Laat een reactie achter