Mijn verhaal - vet persoonlijk en nog nooit eerder zo uitgebreid...

In a nutshell? Ik heb altijd gedacht - hoe slank ik ook was - dat ik te dik was. En daarbij had ik altijd de angst dat ik niet goed genoeg was.

Mijn moeder: “Je gaat nu naar de middelbare school, dus het wordt hoog tijd dat je leert om altijd je buik in te houden, liefje.”Mijn vader, prikkend in mijn doodnormale, maar veranderende puberbeen (en had zelf een pens van heb ik jou daar, maar goed): “Zo, nogal vlezig!”Ook mijn moeder: “Kind, wat heb je toch prachtige billen en modellenbenen” - terwijl ze zelf überslank en prachtig ALTIJD op dieet was en klaagde over haar figuur. Kinderen doen wat jij doet en niet wat je zegt, dus je ziet 'm al aankomen.

Tel daarbij een goedbedoelde maar euh… nogal rommelige en onveilige jeugd en opvoeding op en je hebt de perfecte cocktail: Ik heb altijd gedacht - hoe slank ik ook was - dat ik te dik was. En daarbij had ik altijd de angst dat ik niet goed genoeg was.


Dit vertaalde zich naar het optrekken van een flinke muur, me altijd aan iedereen plooien en aanpassen, me ongewenst voelen, me terugtrekken, moeite met zichtbaar zijn, met mezelf laten horen, op zoek naar bevestiging zijn, noem maar op.


Mijn geluk is dat ik altijd de kracht van een goede outfit heb begrepen. En dat ik altijd bezig ben geweest met anderen willen helpen. Dus een carrière op de winkelvloer lag voor de hand! Na 13 jaar fulltime shopmanager geweest te zijn was ik in 2013 totally ready voor de next step: vrouwen die niet weten wat ze aan moeten 1-op-1 daarmee helpen.

Hoe meer klanten ik hielp de afgelopen jaren, hoe intenser de coachingssessies werden. Want het gaat altijd om veel meer dan een leuke broek.


Omdat ik als ondernemer wilde groeien, meer vrouwen wilde bereiken, ging ik op zoek naar een goede business coach. Maar natuurlijk, net zoals dat het bij jou niet alleen om een goeie broek gaat, maar om de laag daaronder – werkt dat bij mij natuurlijk ook zo.

Ik kan pas een goede ondernemer en coach zijn, als ik aan die laag daaronder werk. Aan mezelf.

Boy oh boy, dat heb ik geweten!

In 4 jaar ben ik inmiddels 4 coachtrajecten en zo’n 15.000 euro verder en hoewel ik diep gegaan ben, heb ik geen seconde spijt. Het heeft me zo GIGANTISCH veel opgeleverd!

Want tot een jaar of 2 terug heb ik nog gedacht dat ik te dik was, had ik een verkeerd beeld van hoe mijn lijf eruitzag en was ik daar onzeker over.
En zelfs pas in het voorjaar van 2020 viel door een simpele, maar confronterende oefening pas het kwartje dat ik onbewust altijd de overtuiging heb gehad dat ik niet de moeite waard was. Niet belangrijk genoeg was. Dat iets of iemand anders altijd voorgaat.

WHOA. Die sloeg in als een bom en ik herkende ineens allerlei situaties en patronen. Vriendjes voor wie ik nooit op de eerste plaats kwam. Vriendinnen die me ineens totaal in de steek lieten. Situaties waarin ik me altijd minderwaardig voelde. En me maar zoveel mogelijk aanpaste naar wat ik dacht dat van me verwacht werd. Me sowieso compleet anders voordoen bij mijn vader om maar goedkeuring te krijgen – die ik natuurlijk niet kreeg.

Ik heb dit compleet weten te shiften. Wow. Het is definitief iets van het verleden. En het mooie is dat ik dit weer kan doorgeven. Aan jou.

Want onzekerheid is niet nodig. Het gevoel dat je er niet mag zijn ook niet. Daar heeft niemand iets aan. Daarmee kun je niet je mooiste leven leven en kun je ook geen goed voorbeeld voor je kinderen zijn. Het allerbelangrijkste in jouw leven, dat ben jij. En daarom is het mega belangrijk dat jij helemaal jezelf kunt zijn. Durft te zijn. En ik help je daar mega-graag bij! Omdat je namelijk precies helemaal perfect bent! Dat mag iedereen weten en bovenal: JIJ.

Yo’s Style Academy (de YSA) gaat over de binnen- én de buitenkant. Want stijl is de verpakking van wie jij van binnen bent. En daarbij; je kunt pas écht die garderobe om van te dromen realiseren en oprecht gelukkig zijn met je spiegelbeeld, als je alle onderliggende stemmetjes, belemmerende overtuigingen en onzekerheden vaarwel kan zeggen. En goed nieuws: dat kan dus gewoon - zónder je hele verleden uit te spitten en te analyseren : )

Ik ga de technieken die ik aangereikt heb gekregen, aan jou doorgeven. En dan heb je het in no time (en voor bakken minder geld, haha) ook gecheft! Samen doen we dit.

Ik heb er nu al zin in. De wereld is waiting for you, gorgeous!

Liefs, Yo

Laat een reactie achter