Ode aan de All Stars

Als je nou nog maar één paar schoenen zou mogen hebben (gelukkig is dit een volledig hypothetische stelling!), dan móeten dat wel All Stars zijn.

Zó’n iconische schoen! Al bijna 100 jaar oud, als basketbalschoen ontworpen door mister Converse.
De eerste keer dat de schoen populair werd, was toen basketballer Chuck Taylor ze ging dragen (vandaar de bijnaam “Chucks”).

allstars chucks converse

Later werd de schoen populair onder steeds verschillende subgroepen binnen de jongerencultuur: in de fifties door de Greasers en Rockabillies, in de jaren ’70 door de punkers en in de jaren ‘9o door de skaters en grungers (think Kurt Cobain).

Op die manier is de All Star nog nooit “uit” geweest; een unieke prestatie en het is ook nog eens de meest verkochte schoen. Ever.

All Stars zijn zó goed dat ze een eigen status hebben. De hipsters, voorlopers of avant-garde kiezen steeds een nieuw sneakermerk en als de massa die schoen gaat dragen stopt de populariteit vanzelf (zie New Balance). Dit is de All Star  nog NOOIT gebeurd. Holy shit. Dat moet wel een goede schoen zijn dus.

Ja.

En overal mee te combineren. Onder een skinny, onder hoog water, onder een culotte, onder een flared pijp, onder een rok of jurkje. Anything. Omdat het All Stars zijn. Niet elke schoen kan overal onder. Maar de All Star wel.

all stars

converse

sneakers rokjeMijn advies: Investeer in twéé paar All Stars, liefst laag en in één van de iconische kleuren zwart, blauw, off white of wit. Eén paar houd je netjes, voor onder je pantalon, jurk of fancy jumpsuit. Het andere paar draag je wanneer je maar kan, want juist een gedragen All Star zorgt voor dat fijne rock 'n roll randje.

Dit was mijn ode aan de All Stars. Amen.

De mooiste All Stars-fashion-foto's verzamel ik trouwens hier: I love Chucks.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 reacties

  1. Valerie op juni 6, 2018 om 10:30 am

    Dit is inderdaad zo'n schoen die overal onder past, maar geen goede schoen voor mensen met steunazolen. Heb je misschien ideetjes voor moeilijke voeten?

  2. Jenneke de Zuidt op april 29, 2019 om 3:37 pm

    Inderdaad ook een groot fan van de allstars! Vooral het lage model vindt ik erg toegankelijk,. Met een grote maat lijkt het ankle model af en toe wat groot - maar ergens ook wel de charme van het model, lekker nonchalant 🙂

Laat een reactie achter