Stijladvies voor Moeders! Deel 3: Outfittips voor het eerste jaar!

Outfittips voor moeders!

De vraag “Wat trek ik aan in het eerste jaar als moeder?” komt regelmatig voorbij. Logisch, want na al die positiekleding ben je wel toe aan iets nieuws, maar… je past je oude garderobe nog niet. En daarbij komt, er gebeurt in het eerste jaar zó ontzettend veel, dat je heel gemakkelijk vergeet ook nog aandacht aan jezelf te besteden. Sterker nog, het voelt misschien zelfs compleet zinloos, omdat je toch nog 10 kilo moet afvallen, of omdat je je waardeloos voelt onder invloed van de hormonsters, of omdat de dag alweer voorbij is zonder dat je in de buurt van een spiegel bent geweest. En dat is jammer, want met een klein beetje moeite, kun je een groot verschil maken en je zult zien dat je je dan echt 10 keer beter voelt.
En jij blij = everybody blij.

Daarom deze serie “Van Ploetermoeder tot Yummy Mummy” met vandaag: OUTFITTIPS!

Je lijf is nog niet terug in zijn oude vorm en je geeft wellicht borstvoeding. Dat betekent dat je het gros van je oude kleding nog niet aan kan. Tegelijkertijd is deze situatie tijdelijk en wil je niet eerst € 1000,- uitgeven om er een beetje fatsoenlijk uit te zien. Geen nood, niet nodig!

* H&M is je beste vriend met zijn simpele stretchbroeken van €15,-. Kun je gelijk elke maand een maatje kleiner kopen, net zolang totdat jij je oude spijkerbroek weer past.

* Shawls, schoenen, tassen en sieraden passen ALTIJD! En daarmee kun je een simpele outfit er steeds weer anders uit laten zien!

* Je hebt maar een beperkte garderobe en een baby die het liefst na elke voeding een slokje terug legt op je schouder. Ook de babydoekjes zijn nu je beste vriend! Daarmee haal je elke vlek meteen uit je kleding en hoef je dus niet steeds een wasje te draaien.

* Er bestaat speciale borstvoedingskleding maar die is: 1) vreselijk duur en 2) vreselijk saai, standaard en doorsnee. Vreselijk zonde van je geld dus!
Draag onder je kleding gewoon een basis stretch hemdje, wat je net onder je beha kunt trekken. Zo zit je niet in je blote buik en heb je wel meer mogelijkheden qua tops die je aan kunt trekken!
WE Fashion heeft er vaak 2 voor €15,- in de aanbieding!

* DE Voedingsbeha. Altijd lastig. Want mooie zijn duur en dat wordt onbetaalbaar als je borsten elke maand weer een maatje kleiner zijn. Tip: kijk eens op marktplaats! Heb je de perfecte beha gevonden? Koop er meteen 2, dan ben je voorlopig klaar! En draag ’s nachts een simpele voedingsbeha zonder beugels van de Hema.

* Grote borsten dus ja? Draag dan tops met een lage hals, een lange shawl en prints in stofjes die niet glimmen, dan vallen ze niet zo op!

* Stel een soort basisgarderobe samen waarmee je eindeloos kunt combineren.
Die kan bijvoorbeeld bestaan uit 2 broeken, een kort vest, een lang vest, een blazer, een sweater, een wijde blouse, een jurk en een paar tops en T-shirts. Mix dit met steeds andere accessoires en je hebt verbluffend veel mogelijkheden! Probeer ook elke week iets van je “oude” garderobe aan, misschien past het ineens wel en kun je weer nieuwe setjes maken!

Volgende week het laatste deel waarin ik je nog extra hoop te inspireren en...
waarin ik zelf met de billen bloot ga!
Niets missen? Like dan mijn Facebookpagina!

Laat een reactie achter