Review Janneke Personal Shoppen

"Een paar jaar geleden had ik het idee dat iedereen die stylingadvies kreeg er als een eenheidsworst uit zou komen te zien. Niks van dat alles en tijdens het shoppen werd me pas écht duidelijk dat het helemaal om mij ging." 

Oooh jongens, deze review is wel een Heel Speciale! 
Ik ging namelijk op pad om te Personal Shoppen met m'n schoonzus Jip (heet eigenlijk Janneke).
Dus dat was ineens een beetje gek, om vanuit een warme, informele zussige band te switchen naar een soort zakelijke relatie. En dat voelde zelfs best wel kwetsbaar, omdat ze mij dan "aan het werk ziet" en wie ziet dat nou?

 

Blijkbaar gold dat andersom ook wel een beetje, want ze skipte meteen mijn eerste vraag van de intake: "Kun je iets over jezelf vertellen?". 
De grap van de intake is juist dat het niet alleen voor mij een goede voorbereiding is, maar dat het jou óók triggert, aan het denken zet en bewuster maakt van hoe je er nou eigenlijk uit wilt zien.
En het is goed om even he-le-maal met je aandacht bij jezelf te zijn, want dat vergeten we vaak in onze drukke levens! Pas als je (weer) dicht bij jezelf bent, kun je voelen wat je nou écht het allerliefste wilt, essentieel voor alles wel, maar in elk geval voor het creëren van je ideale garderobe!

 

Maar dat kan Jip je allemaal veel beter zelf vertellen!
Ik word van elke review ongelooflijk blij en trots, maar van specifiek deze, waarin alles zo perfect verwoord is, ga ik  echt heel hard glunderen!

kledingadvies kleuradvies utrecht garderobe testimonial ervaring kledingadvies kleuradvies utrecht garderobe testimonial ervaring kledingadvies kleuradvies utrecht garderobe testimonial ervaring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Janneke, 37 jaar en woonbegeleider van verstandelijk beperkten met gedragsproblemen.

 

"Het groeiproces van Yo heb ik van dichtbij mee mogen maken. Energiek en vastberaden om haar passie tot uiting te brengen. Best wel een beetje trots om te zien wat zij nu al bereikt heeft. Want naast een geweldige stijlcoach is zij mijn schoonste zus.

 

Hoe het begon..
Na al die mooie verhalen en die geweldige reviews wilde ik ook heel graag ervaren hoe het zou zijn om niet meer balend voor de kast te staan. De inhoud van de kast was enorm, maar als ik wat leuks aan wilde trekken kon ik daar verdraaid weinig tussen vinden.

Twaalf jaar lang heb ik als beroep professioneel volleybalster mogen zijn en bestond mijn kast voor een groot deel uit sportkleding. Op mijn huidige werk heb ik ook gemakkelijke kleding aan en bestond de rest van mijn kast uit voornamelijk verouderde kleding. Een stijl die acht jaar geleden nog wel bij mijn leeftijd paste en die telkens een beetje werd aangevuld met hetzelfde.

Ik voelde me vaak underdressed en niet happy in mijn kleding. Een paar kledingstukken hingen er tussen waar ik me wel fijn bij voelde en als ik die dan weer eens gevonden had en aantrok, voelde ik me weer een stukje beter.

 

Vuilniszakken & Zakdoeken
Met Yo had ik het al heel lang over een kastcheck en over een dag personal shoppen.
Eerst ben ik zelf maar eens aan de slag gegaan met het uitmesten van mijn kast. Geen overbodige luxe als je moeite hebt om dingen weg te gooien. Een paar volle vuilniszakken later voelde het in ieder geval al wat opgeruimder en kon ik beginnen aan de intake.
Wat betreft kleding heb ik het redelijk uitgebreid ingevuld en toen terug gestuurd naar Yo. Voor mijn intake kreeg ik een onvoldoende en werd mij gevraagd vraag 1 ook in te vullen. 1,5 Kantje en enkele zakdoeken later konden we na een paar dagen echt aan het werk.

 

Beroemdheid voor één dag
We hadden in de stad afgesproken en het was voor beiden wel een beetje onwennig, omdat onze relatie voor vandaag een wel heel andere wending kreeg. Maar Yo wist meteen hoe dit varkentje te wassen. Het zette de toon voor de rest van de dag, waarbij haar professionaliteit en inlevingsvermogen als vanzelf aan de slag gingen. Het werd mij ook wel duidelijk waarom de intake zo belangrijk was, ondanks dat zij privé al heel veel over mij wist.

Een paar jaar geleden had ik het idee dat iedereen die stylingadvies kreeg er als een eenheidsworst uit zou komen te zien. Niks van dat alles, maar tijdens het shoppen werd me pas echt duidelijk dat het helemaal om mij ging.
Dat Yo mij zou helpen om te kijken wat er bij mij past en waar ik blij van word. Als een soort beroemdheid liep ik een beetje schaapachtig achter Yo aan in de eerste winkel om vervolgens onder het genot van een kop koffie te beginnen met passen.

Wat ik wel al een beetje had verwacht; de broeken waren het minste probleem. Met een aardige score liepen we de deur uit, met meteen een belangrijke les dat je kledingstukken voornamelijk apart past en koopt.

 

Zelf doen

Tijdens de rest van de dag ging ik wat beter kijken naar de kleding en probeerde ik de tips van Yo meteen toe te passen. Telkens liep ik bij de rekken waar Yo nog niet was geweest en was ik mij aan het bedenken wat bij me zou passen. Eerlijk toegegeven; ik heb nog wel wat oefening nodig..

De bovenkleding was nog een kleine zoekactie, maar uiteindelijk ontzettend blij met de vondsten. De kleding zou ik zelf niet snel hebben uitgezocht, maar dat is een goed teken want er moest wel wat veranderd worden. Na wat mooie bovenstukken, jasjes en vesten waren de laatste inkopen een winterjas en schoenen. Met aardig wat papieren tassen op naar een gezellige afsluiter van de dag.

 

Lachend voor de kast
Tijdens het personal shoppen zag ik zoveel mensen worstelen met het uitzoeken van hun kleding. Ik had de neiging om iedereen Yo aan te raden, maar ergens was het ook een geruststelling dat ik niet de enige klungel was in de winkel. Bizar te beseffen hoeveel geld er wordt uitgegeven door mensen aan het uitbreiden van hun kledingkast, waarvan een deel ergens achterin eindigt. Maar hoeveel efficiënter is het uiteindelijk als je advies krijgt van Yo en met een lach voor je kast kunt staan waar nog maar 30% van over is.

Zie nu al op tegen de eerste keer zelf shoppen, maar ik ga het advies van haar meenemen en alle informatie op mijn gemak doornemen.

 

Wat heb je toch een prachtig beroep; door jouw talent staan er weer wat meer mensen met een glimlach voor hun eigen kast.."

Laat een reactie achter