Review Kledingkast-Check door Christine

"Ongelofelijk, hoe Yolande zonder dat je het in een winkel aan hebt kan inschatten wat goed bij je past en de betere versie van jezelf naar voren haalt!"

Tijdens een personal shopping dag kreeg ik een heel leuk, enthousiast sms-je van Christine. Ze had op Facebook m'n bericht gelezen dat ik naar Amerika zou gaan en tot die tijd nog maar een paar plekken over had en daar werd ze spontaan een beetje nerveus van. "Daar moet ik NU bij zijn, geen tijd te verliezen!" -dacht ze en zo hadden we tussen de bedrijven door via de app alvast een datum voor een kledingkast-check en stijladvies vast gelegd. Later die avond heb ik haar alsnog natuurlijk even gebeld.

Een intake en een paar weken later, was het zo ver, ik ging bij haar op bezoek!
Wow, wat een prachtig mooi nieuw huis! En wat een fantastische walk-in closet! Heerlijk overzichtelijk en opgeruimd! Oh, behalve de lades...die liepen over van de kledingstukken waar Christine helemaal niet meer vrolijk van werd. Alles eruit dus! We hebben flink geschrapt en meteen gekeken wat goede vakantie-outfits zouden zijn, want 2 dagen later zou ze op vakantie gaan met haar gezin.

Na ons eerste telefoongesprek had Christine trouwens het knagende gevoel dat shoppen misschien ook wel eens een goed idee zou zijn én dat we relatief snel klaar zouden zijn met de kast omdat ze bij voorbaat al vermoedde dat er zoveel weg zou kunnen. Dus of we misschien ook even samen konden internet-shoppen? Moet lukken, dacht ik! Why not!

Toch ben je altijd langer bezig dan je verwacht en dat is ook alleen maar fijn. Het is een behoorlijk psychologisch en emotioneel proces, dat "even grondig met je garderobe aan de slag gaan", dus ik neem er graag de tijd voor.
's Avonds ben ik daarom alsnog thuis voor haar aan het shoppen geslagen en de meeste items heeft ze dan ook besteld bij terugkomst van haar vakantie! Ik kreeg een mooi rijtje selfies en appjes van een prachtige en heel blije Christine en on top of that ook nog eens een supermooie review!

meer foto's onderaan dit blog!

Christine, 35, fysiotherapeut en docent:

"Eigenlijk ben ik in het verleden nooit helemaal tevreden geweest over de inhoud van mijn kledingkast, maar kon ik er zelf ook niet echt verandering in aan brengen. Een spijkerbroek, T-shirt en gympen, daar voelde ik me wel prettig in, maar op feestjes voelde ik me vaak ook juist underdressed.

Elke ochtend veel gemopper tijdens de kledingkeuze en nog veel meer op het moment dat we naar een feestje gingen. Een hele kast vol kleding maar niks om aan te trekken. Maar ik kon er zelf niet helemaal achter komen, wat er nou precies mis ging.
Ook mijn vriendje had hier wel eens onder te lijden en vond het daarom een heel goed idee om mij een afspraak met een stijl-coach voor mijn verjaardag te geven. In verband met het kopen van een nieuw huis en vervolgens de verhuizing wat bijna alle spaarcentjes had opgeslokt had ik de afspraak met Yolande nog even uitgesteld. Maar toen ik op Facebook zag, dat ze voor een aantal maanden naar Amerika zou vertrekken heb ik de knoop doorgehakt en een afspraak gemaakt.

De dag begon heel relaxt met een kopje koffie en het doornemen van de intake. Het invullen van de vragenlijst vooraf vond ik best pittig en het voelde een beetje als jezelf uitkleden. Maar juist ook verhelderend want eindelijk kwam naar boven, wat ik nou zo moeilijk vond aan het kiezen van kleding en samenstellen van de juiste outfits.

Daarna begonnen we aan de kledingkast-check. Van te voren was ik er al bang voor dat er maar weinig kleding over zou blijven. Na een zwangerschap en een pittig jaar met verhuizing en baby was er weinig tijd en aandacht voor de kledingkast geweest. En zo was het ook. Alles waar ik niet 100% blij mee was, wat eigenlijk niet meer mooi was en te klein of te groot ging weg. Yolande heeft uiteindelijk 6 volle vuilniszakken met kleding en schoenen mee genomen! En mijn kledingkast was nog maar voor een derde gevuld. Oh, wat heb ik mijn kleding diezelfde avond nog gemist!

We gingen de volgende dag 2 weken op vakantie en ik had het gevoel dat ik niet eens meer genoeg kleding had om de koffer te vullen en 2 weken door te komen. Maar niks was minder waar. Zoals Yolande al voorspeld had heb je op vakantie toch 1 of 2 lievelings-shorts die je het liefst de hele tijd aan doet en precies zo was het ook.

Tijdens de kledingkast-check heb ik al een heleboel handige tips en trucs voor het uitkiezen van kleding en het maken van combinaties gekregen. Wat past wel en niet bij mij, wat ontbreekt en in mijn garderobe en we hebben ook alvast een paar mooie combinaties gemaakt van de kleding die overbleef. Die fotos hangen binnenkort in mijn kledingkast, zodat ik 's ochtends nooit meer lang na hoef te denken over een mogelijke outfit.

De volgende dag kreeg ik een uitgebreid stijlpaspoort, shopping-list met een aantal dingen, die ik echt nodig had en ook hele concrete internet shopping tips. Heel fijn!!

Inmiddels heb ik al een hele hoop kledingstukken van de shoppinglist in mijn kledingkast hangen en ben ik er hartstikke blij mee. Voorlopig nog de 'veilige' items, maar binnenkort ga ik me zeker ook aan meer 'gedurfde' items wagen. Ongelofelijk, hoe Yolande zonder dat je het in een winkel aan hebt kan inschatten wat goed bij je past en de betere versie van jezelf naar voren haalt!

Nu, een aantal weken na mijn afspraak met Yolande kan ik zeggen, dat ik duidelijke andere keuzes maak in het uitkiezen van kleding en het gevoel heb, dat ik kleding draag die bij mijn leeftijd en de situatie past. Kleding die me niet saai laat lijken maar vlot, zelfverzekerd, stijlvol, benaderbaar en vrolijk. Eindelijk passen de binnenkant en buitenkant bij elkaar. En daar ben ik ontzettend blij mee.

En op het laatste feestje vorig weekend voelde ik me helemaal niet meer underdressed en heb ik juist complimenten voor mijn outfit gekregen. Beter kan het eigenlijk niet! Dank je wel Yolande!"

Laat een reactie achter