REVIEW! Stijladvies, Kledingkast-Check en Personal Shopping met Jellie!

"Ik ben nu drie weken verder en ik heb nog steeds dagelijks een nieuwe combinatie aan. Ik krijg veel complimentjes en sta weer blij voor de kast!"

Jellie mailde me dat een dierbare vriendin ontzettend blij was nadat ik haar met een kledingkast-check had geholpen.
"Niks voor mij!", dacht ze, "daar ben ik dan toch iets te veel een plattelandsmeisje voor."
En toch bleef ik maar in haar gedachte rondzweven. Op een gegeven moment was het zover! Ze had behoefte aan meer richting in haar stijl en het stylen en zin in een new and improved Jellie. Door een pittig jaar was ze vooral functioneel geweest in het kopen van kleding maar ze werd eigenlijk nergens echt blij van. Dus samen hebben we haar kast uitgespit en op dag twee gingen we los bij o.a. de DIDI.

Wát was het gezellig! En wát zijn we goed geslaagd! Alles hebben we gevonden: nieuwe goede, strakke skinny's, heel veel tops, variërend van casual met een print tot mooi effen in silky stofjes, sweat blazers, een poncho, heerlijke lange vesten, twee kokerrokken, shawls, onderhempjes en een te gekke jurk die haar werkelijk WAANZINNIG stond!
En het allermooiste: bijna alles valt perfect met elkaar te combineren dus ze nam honderden nieuwe combinaties mee naar huis.

Tijd voor een broodje. Normaal gesproken neem ik shopklanten altijd mee uit lunchen, maar Jellie kon Utrecht niet verlaten zonder een broodje Mario te hebben gegeten. Hilarisch, want die had ik zelf nog nooit op en ik woon toch al een jaar of 8 in Utrecht. Schandalig eigenlijk, maar goed, beter laat dan nooit. En ik kan het je echt aanraden trouwens, een broodje Mario.

We hadden tijd zat, dus we gingen de hele shopping-list af. We kochten bij een andere winkel echt de perfect spijkerbroek en nog een stel prachtige shawls. Als finishing touch waren er nog schoenen nodig. Ik had een specifieke winkel in gedachte, we liepen naar binnen, en Jellie pakt zo HUP zelf 3 paar schonen uit het rek. Passen, afrekenen, klaar. My job is done. Fantastisch.

 

Jellie, revalidatie-fysiotherapeute, 36:

"Al geruime tijd was ik eigenlijk ontevreden over mijn garderobe. Door de jaren heen was mijn garderobe vrij gewoontjes geworden, praktisch,  maar niet echt mooi. En ook zelden kreeg ik complimentjes. Ik had geen idee hoe ik dit moest veranderen, ik verviel telkens in dezelfde valkuil qua shoppen. Een lieve vriendin van me had eerder een kledingkast-check laten doen door Yolande en raadde me aan om hetzelfde te doen. Ik moest me het me maar eens gaan gunnen en ik zou er zeker geen spijt van krijgen, had ze gezegd.

Na een poosje heb ik contact gezocht met Yolande. Ik wist inmiddels wat ik wilde; leren shoppen, kleding leren combineren en leren stylen.
Nadat mijn stijl was ontcijferd: iets stoer, vrouwelijk, maar wel praktisch kwam de kledingkast-check.
Een gedeelte van mijn kleding kon weg maar een groot gedeelte was ook echt prima. Ik heb geleerd om met deze kleding meer combinaties te maken. Er werd ook vastgesteld wat er nog miste in mijn garderobe om het geheel nog meer compleet te maken.

Waar ik van stond te kijken was de snelheid waarmee Yolande kon analyseren waarom iets niet stond of juist wel. Het verklaarde bijvoorbeeld waarom een bepaald shirt niet zo flatterend was. Of wat er gedaan moest worden om bijvoorbeeld de halslijn te breken. Dit was alleen al een hele eyeopener. Het maakt blijkbaar heel veel uit waar een naad op de schouder loopt. Of hoe je een sjaal knoopt. De ene flatteert en de andere juist niet.

Tijdens de dag van het shoppen had Yolande zich al goed voorbereid. Een lijstje met welke winkels geschikt zouden zijn en een lijstje met nog te kopen items. Bij de eerste winkel was bijna het hele lijstje al ingevuld. Wat een goede inschatting had Yolande hiermee gemaakt!

Ik ben nu 3 weken verder en ik heb nog dagelijks iets nieuws aan of een combinatie die niemand kent. Ik krijg dagelijks complimenten over mijn kleding en ook van mensen die niet weten dat ik een styliste in de arm heb genomen. Ik heb er nu gewoon plezier in wanneer ik voor mijn kast sta en soms kleed ik me nog een keertje om omdat ik het zo jammer vind dat ik nog niet alles aan heb gehad.

Ik heb veel geleerd van Yolande. Ze is spontaan, gezellig en kordaat. Ik heb er geen seconde spijt van gehad. Ik vind het zelfs beetje jammer dat mijn garderobe nu compleet is. Ik heb eindelijk de smaak van het shoppen te pakken 🙂

Lieve Yolande bedankt!!"

Laat een reactie achter