Review Kledingkast-Check & Personal Shoppen met Martine

"De tips en tricks zijn iedere dag, op iedere outfit toepasbaar!"

Op een vrijdagavond kreeg ik een sms-je van de man van Martine met de vraag of hij mij aan zijn vrouw cadeau mocht doen.
Maar natuurlijk!
Bleek dat hij dat allang gedaan had. Haha, prachtig!
De volgende dag hing ik in de telefoon, maakten we meteen twee afspraken, namelijk eentje voor de kledingkast-check en nog een middag de week erna om te gaan shoppen en ik stuurde meteen een uitgebreide intake.
Daar kwamen al duidelijk een aantal vragen uit naar voren: "Hoe kan ik me naar mijn leeftijd kleden? Wat heeft mijn huidige garderobe extra nodig om wat meer zakelijke combi's te maken? En er moet echt eens wat weggedaan worden, maar wat?"  Werk aan de winkel!
Oh wat was het gezellig! Wat een mooie spullen hingen er in de kast en wat een fijne eigen stijl bleek Martine te hebben! Veel prints, veel verschillende materialen en heel bruikbaar. De ontbrekende basics hebben we snel gevonden en voorlopig is haar garderobe weer helemaal up-to-date, up-to-age en good-to-go!

 

Martine, 53, werkzoekend en heel druk met allerhande vrijwilligerswerk:
"Eerst de kledingkastcheck.

Heerlijk om van Yolande te horen wat nog wel kan, wat echt niet meer, en waarom! Twijfels verdwijnen en zo kun je heel beslist van een aantal kledingstukken afscheid nemen. De dingen die blijven zijn goed en eigentijds, prima te combineren. Allerlei nieuwe combinaties ontstaan als je de losse stukken naast elkaar legt. Yolande maakt gelukkig veel foto's, die krijg ik een paar dagen later toegestuurd in m'n stijlpaspoort. Heel handig om af en toe wat inspiratie op te doen.De week daarna gaan we shoppen.

Mijn vraag aan Yolande bestaat uit een paar onderdelen die wel verband houden met elkaar.
1. Mijn stijl is erg casual, t-shirt, vest, jeans, Spaanse laarzen. Veel prints, veel kleuren. Kan dat nog als je 50+ bent? Of wordt dat een beetje sneu?
2. Mijn haar is al bijna helemaal grijs, waar moet ik dan op letten met kleding?

3. Ik ben na een aantal jaren zonder werk weer aan het solliciteren, maar mijn keuze in "nette kleding" is zeer beperkt en heeft een update nodig.

Wat een luxe dat Yolande de winkel doorsnuffelt en allerlei leuke kleding het pashokje binnenbrengt! We eindigen met 3 tops en 2 jasjes.

Stuk voor stuk items die bij elkaar passen en een rustige uitstraling hebben. Maar die kunnen ieder ook gecombineerd worden met de kleding die thuis in de kast hangt.
Door naar de schoenenwinkel. Nu eens niet voor stoere Spaanse laarzen. Enkellaarsjes in overvloed, waarom lijken sommige modellen zo leuk en valt het tegen als je het aanhebt? Na toelichting van Yolande over plussen en minnen van bepaalde modellen, hebben we een keuze gemaakt. Iets hogere hak dan ik meestal draag, maar lopen heerlijk door kleine plateauzool.
Tot slot nog geslaagd voor diep-donkerblauwe broek!Gezellige zeer geslaagde middag, de tips en uitleg zijn iedere dag bij iedere outfit toepasbaar, bedankt!"

Laat een reactie achter