Review: Kledingkast-Check & Personal Shopping met Suzan

"Ik was onder de indruk van de professionele, persoonlijke aanpak van Yolande. Haar aanpak zorgt ervoor dat je eens heel kritisch naar jezelf kijkt, met een realistische blik. Met vooral als doel er de positieve punten uit naar voren te halen."

"Ik heb een overvolle kast, maar echt niets om aan te trekken" - was de noodkreet van Suzan. En dat klopte! Veel kleding was op of paste niet meer bij de vrouw die zij vandaag is. We keken goed naar haar lijf, waar ze op kan letten en onderwierpen haar kastinhoud aan een strenge inspectie: Wat voldoet echt niet meer? Wat kan er nog vermaakt door de kleermaker? Wat past bij Suus 2.0? Resultaat: een hoop lege hangers, veel nieuwe inspiratie, een Pinterest-board (selectie hierboven!), overzicht en een blije Suzan!

Suzan, 35, Uitgever bij Unieboek | Het Spectrum
“Yolande heeft me heel erg geholpen mijn eigen stijl te (her)vinden na veel veranderingen in mijn leven, zowel fysiek als sociaal. Ik ging van zwangerschap naar veel zwangerschapskilo’s, naar weer oude gewicht maar totaal ander lijf. Was ineens werkende moeder, maar toch ook nog mijn oude zelf. Ik was nogal de weg kwijt… Ik stond elke ochtend voor mijn overvolle kast te dralen en de enige conclusie die ik kon trekken was: ‘ik heb niks om aan te doen.’ Een heel stom begin van elke dag. En een heel negatief begin van elke dag. Ik was ontevreden over mijn lijf, vooral omdat ik geen enkel kledingstuk had waarvan ik enthousiast werd.

Van een vriendin hoorde ik over Yolande. Ze vertelde me kort over Yolande’s aanpak. Ja ik wil! dacht ik meteen. En gelukkig wilde Yolande mij helpen.

Ik was onder de indruk van de professionele, persoonlijke aanpak van Yolande. Haar aanpak zorgt ervoor dat je eens heel kritisch naar jezelf kijkt, met een realistische blik. Met vooral als doel er de positieve punten uit naar voren te halen. Ze heeft me erg geholpen door met mij mijn kledingkast uit te mesten. Ze kon me bij elk item precies vertellen waarom het niet stond, niet geschikt was voor mij, niet bij mij paste. En, een enkele keer gelukkig ook waarom iets juist wel precies goed was. Ze benoemt daarbij vooral je sterke kanten, maar laat je ook zien hoe je je minder sterke kanten kunt camoufleren. Zien is snappen. Na deze sessie heeft ze een uitgebreide maar overzichtelijke samenvatting gestuurd. Met een actielijst en een shoplijst. Dat was ook wel nodig, want het ging om 6 vuilniszakken in de zak van max, 2 vuilniszakken voor de kledingruil en 1 vuilniszak voor de kleermaker. Een heel leuke extra service vond ik het lookbook op Pinterest, waar Yolande visueel maakt wat ze bedoelt met haar tips. Ook heeft Yolande nog een lijst met voor mij geschikte topstukken in webwinkels voor me samengesteld. Een heel luxe manier om te shoppen! Als finale zijn we samen gaan winkelen. Doordat ik ineens wel wist aan wat voor criteria een kledingstuk moet voldoen werd een zaterdag in de stad ineens heel overzichtelijk! Alles met schuine schoudernaden kan namelijk al in het rekje blijven, alles met accent op heup en borstgebied ook. Ik kijk niet meer naar het item an sich, maar naar wat het kan doen voor mijn silhouet en uitstraling. Ik weet op welke lijnen ik moet letten, en welke kleuren en materialen voor mij werken. Yolande heeft die dag alle outfits kritisch beoordeeld.

Resultaat: een overzichtelijke kast met items die allemaal leuk zijn en goed met elkaar te combineren. Veel minder kleren, maar wel allemaal kledingstukken die leuk staan, in fashion zijn en mijn persoonlijkheid onderstrepen. En die mijn figuur goed uit doen komen. Ik ben blij. Yolande heeft een heel belangrijke taak verricht. She makes my day! Everyday!

De grootste voordelen:

  • Geen miskopen meer!
  • Dit scheelt me makkelijk €100o,- per jaar!
  • Winkelen is veel leuker! Veel minder teleurstellingen in de paskamer door de slimme voorselectie
  • Kost minder tijd in de ochtend! Alles in de kast is in principe goed en goed te combineren
  • Ik zie er weer leuk uit! Na een jaar of 2 krijg ik ineens weer complimentjes over mijn look

Yolande heeft een heel prettige stijl. Ze is eerlijk, op een respectvolle manier. Je voelt je snel op je gemak bij haar. Haar persoonlijke en positieve benadering is opvallend en uniek. Ze is gewoon heel leuk! En heel gewoon (niet zo stereotype stylisten-achtig;o))"