Review Kledingkast-Check & Stijladvies door Martine!

"Dankzij Yolande sta ik iedere dag met plezier voor de kast en is het niet meer nodig dat ik mij waardeloos voel in mijn kleding."

Oh, weet je nog dat De Groene Meisjes zulke onwijs coole artikelen over me schreven, zoals deze toen ik met Merel ging shoppen? Ik kreeg daar zulke coole reacties op en het zorgde ervoor dat een aantal vrouwen eindelijk de knoop doorhakten om niet meer elke dag balend voor de kast te staan en om zich niet meer zich elke dag doodongelukkig te voelen in een outfit. YES!

En zo ook Martine. Ook zij was helemaal klaar met dat gevoel en bovendien sloot ze  privé een zware periode met een heftige burn-out af. Sowieso heb je dan heel veel cadeautjes verdiend, maar vooral een stijladvies en je garderobe echt grondig aanpakken zijn een fantastische kers op de taart om weer helemaal jezelf - wat zeg ik! De allerBESTE versie van jezelf- te worden! Ik ben zo blij met elke vrouw die zichzelf dit gunt! Want iedereen is het waard om zich fantastisch te voelen. Ook jij. En ook Martine. Dit is haar prachtige review!

 

Martine, 45, in between jobs

"Ik heb Yolande “leren kennen” via een aantal artikelen op het blog  “De Groene Meisjes” eind vorig jaar.

Ik was al langere tijd niet happy met mijn kledingkast maar kon er nooit de vinger opleggen waarom. Ik had al eens eerder een afspraak gehad met een kledingstyliste maar het resultaat daarvan was matig geweest. Wat mij vooral erg aansprak bij Yolande was het feit dat je na afloop een “stijlpaspoort” zou ontvangen en tevens een selfieabonnement. Hierdoor heb je altijd iets (en iemand) om op terug te vallen wanneer je het even niet meer zou weten. Ook de uitgebreide intake van te voren was wat mij betreft een enorme plus. Doordat je zelf van te voren al aan de gang gaat met je kleding en ook een moodboard maakt, krijg je al een beetje inzicht in wat er speelt.

Omdat het toch wel een uitgave was, heb ik even gewacht met het maken van een afspraak. Maar toen ik weer eens iets uit de kast had getrokken en mij doodongelukkig voelde in de gekozen outfit, hakte ik de knoop door en stuurde Yolande een mailtje. Vervolgens was er een telefoongesprek en een afspraak was gemaakt!

Op 2 maart was het zover. Om 10 uur ging de bel en het feestje ging beginnen! Na een kopje thee en uitleg van Yolande over materiaal gebruik, printkeuze en en nog een aantal dingen die je kunnen helpen om je outfit spannender te maken, gingen we naar boven om aan het werk te gaan met mijn kledingkast.

Allereerst moest alles de kast uit waar ik niet blij van werd en dat was uiteindelijk best veel. Twee Loods 5 tassen vol......

Ik vond dat best heftig om te doen en ook om te zien, omdat ik toch op een bepaald moment geld had uitgegeven voor de kleding en ik op dat moment zeker had gedacht dat ik het leuk vond (anders koop je het niet).
Wat ik heel prettig vond tijdens dit proces was dat Yolande telkens goed uitlegde waarom iets mij niet goed stond en ik realiseerde mij dat ik ergens, diep van binnen, wel wist dat de kleding niet goed stond maar ik wist nooit echt waarom niet. Dus droeg ik het maar. Nu dat Yolande naast mij stond en alles goed liet zien, snapte ik het en ging ook ik duidelijk zien waarom bepaalde dingen mij niet mooi stonden. Alleen daarom al was de dag enorm succesvol!

Vervolgens gingen we met de kleding die over was gebleven combinatie’s maken. Allerlei dingen bij elkaar aantrekken, ook dingen die ik nooit zo snel bij elkaar zou aantrekken. En dat was echt super leuk om te doen. Ik waardeerde de kleding die was overgebleven nog meer dan daarvoor en door alle tips en trics van Yolande kon ik er nog mooiere combi’s mee maken. Hierdoor kon ik er steeds weer anders uitzien met dezelfde kleding.
Ook heb ik enorm veel aan haar “tussen neus en lippen door” advies...... ‘tipje van de top in de broek, niet er overheen laten hangen’ (legt het accent niet breedste punt maar juist hoger), ‘strakkere (skinny) broeken kopen’ (ik, die nooit een skinny droeg omdat ik mijzelf te zwaar vond daarvoor, heeft er nu drie in de kast), ‘(lange) jasjes en vesten dragen omdat dat lengte creëert en mijn best wel zware boezem breekt’ etc etc etc........ Zo enorm zinvol.

Ik moet ook eerlijk zeggen dat deze dag ook heel veel heeft gedaan voor mijn zelfbeeld. Ik zat niet lekker in mijn vel en ik heb mij sowieso nooit wild aantrekkelijk gevoeld maar deze dag met Yolande heeft mij heeft veel goed gedaan. Nu ik de kleding koop die klopt voor mijn figuur en mijn persoonlijkheid, ik zie dat ik echt niet altijd een maatje 40/42 pas maar ook echt wel eens maatje 36/38 aan kan trekken om dan te zien dat dat ook echt past, voel ik mij super!! Het is iedere dag weer een feestje om te kijken wat ik aan wil trekken en als ik nu eens ga winkelen let ik goed op de regels van Yolande en de richtlijnen in het stijlpaspoort.

Sinds onze afspraak ben ik haar richtlijnen aan het toepassen en dat is ook wel te merken aan mijn bankpas hahahahaha....... Maar ik voel mij nu echt 100% beter dan voor de afspraak met Yolande. Dankzij haar sta ik iedere dag met plezier voor de kast en is het niet meer nodig dat ik mij waardeloos voel in mijn kleding. Het was niet goedkoop maar als ik dat afzet tegen alle miskopen die ik in het verleden heb gedaan en nog steeds zou doen, is dat het dubbel en dwars waard! Ik hoop dat ik nog eens een keertje met haar kan gaan shoppen, dat zou ik echt super vinden!!

Voor iedereen die twijfelt, gewoon doen!!!!! Voor Yolande, ik kan je niet genoeg bedanken voor alles, je bent geweldig!!! Succes met alles!!"

 

 

Laat een reactie achter