Review Kledingkast-Check Titia

"Na de kledingkast-check heb ik nog steeds een volle kast, maar nu alleen gevuld met kleding die mij ook echt op mijn best laat zien."

Over de afgelopen eh.. 20 jaar heb ik mijn moeder, Titia, regelmatig tips gegeven en ben ik vaak mee gaan shoppen. Toch was haar kast stiekem ook overvol geraakt en werd het tijd daar eens goed doorheen te gaan! Op de eerste dag zijn er een vuilniszak of 4 uitgegaan en bleek dat ze heel creatief is in de eerste keer een combinatie maken van een kledingstuk, maar dat ze er daarna niets anders meer bij droeg. Tijd voor nieuwe combi’s, dus ik kwam nog een middag terug!
Nieuwe combi's met dezelfde items zie je hierboven en haar mooie review lees je hieronder!

Titia, 58, Office Manager & NLP Coach
“Jarenlang heb ik mooie, redelijk tijdloze kleding gekocht en ook allemaal bewaard. Altijd met het idee ‘dat kan nog wel’ , ‘zonde om weg te gooien’ , ‘zo’n mooi jasje of broek’ – je kent het wel. Gevolg: een kledingkast die uitpuilde van mooie, maar niet meer in de mode zijnde kleding. Daarnaast combineerde ik mijn kledingstukken maar in beperkte mate.

Samen met Yolande heb ik mijn kledingkast uitgemest, waarbij ze mij intussen op heel heldere wijze uitlegde wat mij wel en zeker wat mij niet staat. Blijkt dus dat ik wel mooie, maar ook veel voor mij heel verkeerde kledingstukken heb gekocht. Ik ging bij aankopen eigenlijk altijd uit van mijn ‘brede’ schouder: dat moest goed moest passen en de rest zou eigenlijk vanzelf wel goed zijn. Niet dus. In de spiegel heeft Yolande laten zien wat de optische gevolgen zijn van horizontale onderbrekingen in verticale lijnen. Maar ook dat een aankoop in zijn geheel goed moet zijn en niet alleen op één onderdeel. Hoewel ik best eigenwijs ben en overtuigd dat ik goede kleding had aangeschaft, heeft Yolande op rustige, vriendelijke en duidelijke wijze deze overtuiging kunnen ombuigen. Ook al stribbelde ik af en toe tegen, want ja, ik ben best gehecht aan mijn kleding. Ik heb me toch gewonnen gegeven, want ze ziet het gewoon goed.

Nadat mijn kledingkast ongeveer gehalveerd is, heeft Yolande laten zien hoeveel combinaties er ook nog mogelijk zijn met wat er overgebleven is, buiten mijn standaard combi’s. Maar dat ik op zóveel verschillende manieren zou kunnen combineren… nee, geen idee. Dat betekent eigenlijk dat ik nog steeds een hele volle kledingkast heb, maar nu alleen gevuld met kleding die mij ook echt op mijn best laat zien.

Wat wil je als vrouw nog meer? Ik ben hartstikke happy in elk geval 🙂 ”