Review Personal Shopping Nay

"Mijn zelfvertrouwen heeft er een boost door gekregen en ook het plezier in het kiezen van mijn outfit voor de dag. Heerlijk en zo gaaf!"

Yes! Nadat ik in januari al bij Nay geweest was voor een -confronterende- kledingkast-check, mocht ik in het voorjaar ook nog met haar shoppen! Er was namelijk veel, heel veel kleding de deur uitgegaan en voor de zomer was er écht bijna niets meer over. Goeie reden om ook samen voor een nieuwe garderobe op pad te gaan!!

Personal Shopping

Het was helemaal te gek, eerst lekker lunchen, bijkletsen en updaten en daarna naar geplande winkel numero uno. Ik bereid altijd meerdere winkels voor, maar in dit geval was dat helemaal niet nodig. Aanrader hoor mensen, die Anna van Toor in Zeist! Ze hebben alle merken, lekker veel ruimte, beetje opdringerige verkoopsters, dat wel (be prepared) en je kunt parkeren voor de deur. Ideaal, echt waar. 

Anway! Ik ben blij dat ik haar zo blij gemaakt heb! YES! Zelfvertrouwen, nieuwe inzichten, mooie outfits- en yes lieve Nay, ik ga heel graag in de winter weer met je shoppen! 

 

 

Nay, 42, oogarts:

"Een beetje zenuwachtig was ik wel. “Wat als we niets vinden in mijn maat, wat als ik me overrompeld voel, wat als ik allerlei miskopen doe?”. Laat ik met het einde van dit verhaal beginnen: het is allemaal helemaal goed gekomen! 🙂

 

De shopmiddag begon met een lunch, tijd om HET plan voor de middag door te nemen. Op advies van een vriendin heb ik Yolande vooraf gevraagd of we in mijn eigen dorp konden gaan shoppen. Dat vond ze geen probleem. Ik heb vooraf een paar favoriete winkels doorgemaild aan haar en zelf had ze zich goed georiënteerd in de winkels. Uiteindelijk is het bij mijn meest favoriete winkel gebleven, omdat die zo groot is qua diversiteit aan merken en kleding en omdat de tijd voorbij vloog!

 

Systematisch shoppen

Wat een ervaring: eenmaal in de winkel aangekomen, gaat Yolande systematisch en in alle rust alle rekken langs, voelt met haar rechterhand aan de stof van de kleding en schuift de kledingstukken één voor één opzij. Dat gaat in een aardig tempo, maar toch doet ze het met een rust en focus die ik bewonder.

Wanneer ze een kledingstuk eruit pakt legt ze de kledinghanger in haar linkerhand en gaat verder zoeken met haar rechterhand. Zo raakt haar linkerhand in korte tijd steeds voller en voller. Heel onwennig in het begin, moet ik eerlijk zeggen. Je staat er naast, hoeft niets te doen, alleen mee te lopen en te bewonderen wat er gebeurt.

Meerdere keren vraag ik haar of ik die kledinghangers echt niet van haar linkerhand moet overpakken, maar Yolande zegt rustig “Nee hoor, dat doe ik voor jou”. Verrassend hoe ze de kledingstukken eruit pikt, kledingstukken die ik normaliter niet eens opgemerkt zou hebben, of waarvan ik zomaar aangenomen zou hebben dat het me niet zou staan of passen. Gek genoeg went het vrij snel dat Yolande al die kledingstukken voor je selecteert en je met haar mee wandelt. Je voelt je bijna een celebrity!

 

Tijd om te passen!

De winkeldames hadden op Yolande’s verzoek twee pashokjes voor ons gereserveerd, de ene om de kleding te passen en de andere om de berg kleding netjes te sorteren en op te hangen.

En daar begon het feest: tops, vesten, jurk, rok, sjaals... Alles waar ik zeker van wist dat het me echt niet stond of paste werd op een aparte exit-rek gehangen en de toppers en twijfelgevallen werden apart opgehangen in het pashok. Steeds weer moest ik bedenken als ik iets aan trek, “word ik hier blij van, of niet?” Nadat ik alles had gepast, gingen de twijfelgevallen nog een keer aan.

Uiteindelijk bleef ik over met een prachtige collectie kleding waar ik heel erg blij mee ben en waarbij ik nog helemaal mezelf ben. Maar waar wél kledingstukken bij zitten die ik in mijn eentje dus niet opgemerkt zou hebben of niet eens gepast zou (durven) hebben. Voorbeelden van mijn veroveringen: een prachtige groen-wit gestreepte blousejurk, een mooie groen-witte kokerrok, een gele top, een kort gebreid vestje (ik moet me inhouden die niet elke dag te dragen, zo fijn is ie, ik heb ‘m later ook in een andere kleur besteld), een top met stippen...

 

 

Stapeltje kleren

 

 

En Yolande?

Yolande was vol concentratie en rust, ze maakte er geen poeha van, ze liet me zien hoe belangrijk het is om de tijd te nemen als je kleding zoekt, en dat je een duidelijk doel voor ogen moet hebben. En ook hoe leuk het is om soms out of the box te denken, om op die groen-witte kokerrok nou juist geen witte of groene top te dragen, maar nou juist die gave gele top! Dat had ik voorheen nooit bedacht of gedurfd, en nu dus wel. Mijn zelfvertrouwen heeft er een boost door gekregen, en ook het plezier in het kiezen van mijn outfit voor de dag. Heerlijk en zo gaaf!

Na de shopmiddag kreeg ik in een mail nog een paar tips voor andere winkels in mijn dorp, waarvan ik er enkele nog niet eens ken! Ik zal Yolande’s personal shopping skills wel missen, haar bakken vol zelfvertrouwen die ze op mij overdraagt…

 

Yo, komende winter weer shoppen (please)? : ) "

BewarenBewaren

Laat een reactie achter