Review Styling Workshop Vriendinnen uit Utrecht

"Ik kreeg op mijn werk direct een compliment over mijn kleding!" - Mendy

Er waren 20 jaar geleden eens  drie vriendinnen. Die over de jaren heen er nog wat vriendinnen bij maakten. Zo waren ze 10 jaar geleden ineens met zijn tienen. En vandaag zijn ze dat nog steeds. Ze wonen allemaal in regio Utrecht en organiseren regelmatige leuke dingen met zijn allen, zoals kledingruilavonden. Deze maand zouden ze naar Antwerpen gaan om te shoppen en omdat kleding dus wel een terugkerend thema is, vroeg één van hen of ik niet een workshop voor ze kon organiseren. Maar natuurlijk!

Allereerst vond ik één van de leukste plekjes van Utrecht: SET Buurt. Op een vrijdagavond zette ik daar mijn spiegel en kledingrek klaar en verzorgde Lisette, oftewel SET, heerlijke hapjes en schonk ze een feestelijke prosecco in.

We begonnen te laat en zijn vreselijk uitgelopen (omdat het kon en ik het zelf vooral ook veel te leuk vond) maar wat was het een leuke avond zeg!
Collages maken (knippen, plakken, scheuren en schrijven-best heel therapeutisch ook!) om inzicht te krijgen in je eigen stijl, met een berg kleding de kunst van het combineren oefenen en het lekkerste als laatste: speedstyling!
Eén voor één kwamen ze bij mij voor de spiegel staan. We bespraken de collage, ik gaf wat tips en beantwoordde zoveel mogelijk stijlvragen. Het mooie van een workshop met vriendinnen is dat je eerlijke feedback krijgt. Ze hebben het beste met je voor en zien jou zoals de rest van de wereld jou ziet. Het is een mooi moment om open en eerlijk en kritisch naar elkaar te zijn. Prachtig!

 

De foto's geven maar een beperkte indruk van hoe geslaagd de avond was, maar ik kreeg achteraf toch een pakketje mooie oneliners! Kippenvel!

Iris, 35, redacteur/researcher:
"Leuke tips gekregen, zoals 'mix chique en casual stoffen in één outfit.'"

Michelle, 36, docent vervolgonderwijs:
"Zeer veel geleerd, zoals dat opvallende details afleiden van hetgeen je onzeker over bent.
De workshop gaf weer inspiratie en het was leuk om het te doen met (kritische) vriendinnen."

Brigit, 36, lerares basisschool:
"Na de styling workshop bekijk ik de inhoud van mijn kledingkast met hele andere ogen."

Babette, 36, psychologe:
"Een gezellige avond, waarbij je met je vriendinnen creatief aan de slag gaat om je stijl te definiëren en deze verder vorm te geven met de tips van Yolande. Erg inspirerend!"

Mendy, 36, docent middelbaar onderwijs:
"Ik kreeg op mijn werk direct een compliment over mijn kleding!"

Erika, 36, docent middelbaar onderwijs:
"Het is interessant om tijdens de workshop je bewust te worden van je eigen stijl en te horen hoe je die stijl op andere manieren kan laten zien."

Fleur, 36, verpleegkundige:
"Verrassend leuke inzichten van een inspirerend persoon."

 

Laat een reactie achter