Shoppen als een Pro - het Geheim. Deel 1: De voorbereiding!

Lekker hè, die zon!! Maar wat moet je aan? Ik weet zeker dat je zin hebt om te gaan shoppen!

Of..zeg ik dat wel goed?!

Zin?!! ZIN?!!! Je hebt helemaal geen zin!

Want je vindt shoppen verschrikkelijk! Waar moet je zijn? Wat moet je kiezen? Waar ga je het vinden? Eén blik in de winkel en je denkt "laat maar.. ze hebben het niet." ZUCHT.

ik haat shoppen

Maar je wil wel toffe nieuwe zomerspullen hebben!
Geen nood. Ik heb een stappenplan voor je.

Plan van aanpak

De eerste stap? Een goede voorbereiding! Probeer zonder dat je iets wilt kopen, een top 3 te maken van je favoriete winkels.
Winkels waarvan je de etalage en website ziet en denkt: "Ja! Dat ben ik! Zo wil ik zijn!" Als je je voorneemt om niets te kopen kun je alle winkels veel meer openminded en objectief beoordelen want er is geen druk van "Ik moet vandaag iets vinden".

Deadline??

Ik denk dat het je tot nu toe zo vergaat: Je blokt een paar uur in de agenda. In die paar uur MOET het lukken. Eenmaal in de stad ga je naar de winkels waar je al honderd jaar komt (H&M, Only, Vero Moda..) en raakt binnen no time het spoor bijster. Niet alleen omdat die winkels niet meer bij je passen, maar vooral omdat je niet voorbereid bent en alle prikkels ongefilterd op je af krijgt.

Geheimpje: Winkels zijn er op ingericht jou zo lang mogelijk binnen te houden en zoveel mogelijk te laten kopen. Dus als jij geen plan van aanpak hebt, kun je hier geen weerstand tegen bieden! Gevolg: kleding waar je toch niet heel blij mee bent of zelfs regelrechte miskopen..

Je favoriete winkels

Dus! Blok een paar uur, ga de stad in en bekijk alle etalages objectief. Spreekt het je aan? Prikkelt het je? Heb je zin om naar binnen te gaan omdat je meer wilt weten? GO FOR IT!
Eenmaal binnen ga je je omgeving rustig op je in laten werken: voel jij je thuis bij de stijl en sfeer die de winkel uitdraagt? Heb je zin om in de rekken te gaan kijken? Is het personeel leuk gekleed en wat voor klanten lopen er rond? Word je steeds enthousiaster en hebberiger?
YES!
Dan is dit er eentje voor op die favoriete winkel-lijstje! En voel je je er helemaal niet prettig bij? Heb je helemaal niet het idee dat je wel alles in die winkel zou willen hebben if only you had a geldboompje? Dan is dit niet jouw winkel en dan hoef je hier voorlopig ook niet meer terug te komen. 

En ga zo door naar de volgende etalage. Je filter als het ware net zolang totdat jij je top 3 of top 5  van go-to-stores hebt!

 

Volgende week stap 2 in de serie "Shoppen als een Pro": Wéét wat je wilt kopen.

Nu al meer weten? Alles om precies te zijn?
Check dan m'n boek: https://yolandeave.nl/product/shoppen-als-een-pro/

Laat een reactie achter