Shoppen als een Pro- het geheim. Deel 2: Wat heb je nodig?

YES! Eindelijk deel 2! Want hoe zorg je ervoor dat je succesvol shopt in plaats van met allemaal miskopen thuis komt?

Het antwoord: een goede voorbereiding.

Vorige week las je al dat het belangrijk is een persoonlijke top 3 favoriete winkels te hebben. Check daarvoor ook zeker de winkels waar je nog nooit geweest bent! Ik weet zeker dat je toffe ontdekkingen doet!

STAP 2: Wéét wat je nodig hebt!

Waar grijp je ’s ochtends regelmatig op mis als je een outfit uitkiest?

Bekijk vervolgens de collecties van jouw lievelingswinkels online om erachter te komen of ze überhaupt hebben wat je zoekt en ga dán pas naar de winkel toe.
Laat je in de winkel niet afleiden door alle andere leuke dingen die er hangen. Als je bijvoorbeeld een luchtige zomerbroek zoekt, negeer dan alle nette broeken, alle spijkerbroeken, alle rokken, alle jurken en ook alle “bovenkantjes”.

hekel aan winkelen

Je zet als het ware een mentale filter aan. Dit voorkomt dat je wederom overspoeld wordt door alle koop-prikkels die de winkel op jou afstuurt: de muziek, de route in de winkel, de poppen, andere klanten, het personeel, de combi's die je worden gepresenteerd in de rekken, noem maar op.

Online shoppen!

En deze filter werkt ook ontzettend goed als je online shopt. Want daar kan je ook totaal overspoeld raken door het aanbod, he!! Zet zoveel mogelijk filters aan om een zo zuiver mogelijke selectie te krijgen.
Wat ook helpt om overzicht te houden: als je een kledingstuk ziet dat je misschien wel wilt kopen, open 'm dan in een nieuw tabblad en blijf bij het totaaloverzicht. Zo scroll je eerst de webshop door, alsof je een echte winkel uitpluist en pas daarna (alsof je in de paskamer staat) ga je alle items één voor één kritisch bekijken voordat je ze in je winkelmandje gooit. Veel efficiënter, toch? En wees vooral niet te kritisch. Bestel liever teveel zodat je thuis voor de spiegel rustig kunt kijken wat je ervan vindt, dan dat je dat van een 2d plaatje met verhaaltje moet beslissen.

Volgende week stap 3! Hoe je vervolgens zeker weet dat je de juiste aankoop-keuze (is dat een woord?) doet!

En wil je dat nú al weten? Lees dan m'n e-book! Nu in de shop:
https://yolandeave.nl/product/shoppen-als-een-pro/

Laat een reactie achter