Review Kledingkast-Check & Stijladvies door Sanne

"De belangrijkste boodschap van Yolande tijdens het stijladvies was: ‘niet met ratio kiezen, maar met je gevoel!' "

Vandaag de review van Sanne. Eentje waar ik kippenvel van kreeg toen ik 'm las!
Ik kreeg 'n mailtje van haar dat ze me graag zou inschakelen voor een kledingkast-check en een stijladvies, omdat ze met een flink aantal vragen zat, waaronder: "Als ik ga shoppen weet ik niet meer wat ik thuis in de kast heb hangen"  en "Ik kan in  mijn hoofd geen combinaties maken".

Spot on! Het raakt precies de kern van het probleem, wat voor veel vrouwen herkenbaar is: je probeert het in je hoofd te fixen, maar dat werkt helemaal niet. Dus daar weet ik wel raad mee! Daarnaast bleek het typerend te zijn voor Sanne: ze zat überhaupt heel erg in het hoofd en werd daar niet blij meer van. Time for change!

Ik zeg het wel eens vaker, maar omdat dit zo'n goed voorbeeld is wat het onderstreept, zeg ik het gewoon nog een keertje: ik ben ZO blij dat ik werk doe wat ik het allerleukste vind om te doen, waar ik goed in ben en dat ik daar mensen hartstikke blij mee mag maken en verder op weg mee kan helpen en zo een klein beetje bij draag aan een mooiere wereld! <insert peace-hippie-tekentje, haha> YES oh YES!

 (deze foto's zijn puur functioneel ter naslag en deze selectie laat ook maar een klein deel van Sanne's garderobe zien)

Sanne, 40, was communicatie-expert en is zich nu aan het specialiseren in websites en fotografie!

"Na twee zwangerschappen, ontzwangerperioden en een niet zo vlotte hersteltijd van een keizersnede, was mijn hoofd vol en mijn kast vol. Ik was wel druk, met kids, gezin, chaos en een weggevallen vast ritme. Maar ik was niet in beweging. Ik stond stil, al best lang, en wist niet goed hoe ik weer terug in een lekker ritme kon komen met werk en andere niet-gezins-bezigheden.

Ik had Yolande in een facebook-post van een vriendin voorbij zien komen en ze bleef in mijn gedachte hangen. Een styliste, tjee. Na een paar maanden dacht ik ‘als ik inhoudelijk niet weet hoe ik in beweging moet komen, dan begin ik met de buitenkant’ en dus deed ik mezelf een stijladvies -sessie met Yolande cadeau.

En het bleek een begin. Ook bleek die ‘buitenkant’ niet zo op zichzelf te staan als ik dacht. Het heeft heel veel met jezelf, dus ook ‘binnenkant’, te maken.
De belangrijkste boodschap van Yolande was ‘niet met ratio kiezen, maar met je gevoel!’. Het viel haar op dat ik heel veel uitleg en beredenering had bij bepaalde (kleding)keuzes. ‘Voel je je hier helemaal ‘het vrouwtje’ in? Zoals bij die-en-die outfit?’ en dan bleek ik een bak aan verhaal te hebben, maar mijn gevoel kwam daarbij helemáál niet aan bod! En dat, laat zich raden, doe ik dus bij meer keuzes en beslissingen dan alleen kleren.

Ik had altijd een soort gejaagd gevoel dat ik niet de juiste kleren had, blindsided door een gevoel van ‘ik snap het niet, ik overzie het niet’. En dus kocht ik vaak veel. Alsof ik na dat shop-moment vast en zeker niets anders passends meer zou tegenkomen. Nu probeer ik alléén items te kopen waarbij ik denk 'wauw, die staat me gaaf!'.

Symbolisch ook was het ‘durven kiezen’, niet alleen voor kledingkeuzes. Ik hoef niet te ‘kameleon-en’ en met elke modegril iets te doen. Ik vind veel dingen mooi (bij een ander), maar het is veel rustiger en duidelijker als ik blijf bij mijn eigen stijl ‘vrouwelijk met een randje rock&roll’, zoals Yolande het verwoordde. Die hou ik erin en toets een outfit daar nog steeds vaak aan 😀

Dus Yolande, je bent echt top! En veel meer dan een meisje die het leuk vind mensen leuk aan te kleden.

Heb ik nu in één keer alles onder de knie? Nee! Mijn eerste drie aankopen waren gewoon weer keihard een miskoop. En ja, het waren beredeneerde aankopen, waarbij ik adviezen over waistline en silhouet probeerde te volgen. Maar keer op keer besloot ik met mijn ratio en niet met mijn gevoel. Ik vind het niet makkelijk, maar het gaat steeds beter. Ik denk niet bij ieder item dat enigszins leuk staat, 'ik koop het, want dan heb ik tenminste iets van zus-of-zo'.

Ik blijf oefenen met voelen en focus en zo blijft Yolande weer lang in mijn gedachte hangen, haha. En in beweging ben ik gekomen! Op niet-gezin-vlak is er van alles op gang gekomen op heel onverwachte manieren.
Als pareltjes van de kosmos :D"

Laat een reactie achter