Review Stijladvies & Kledingkast-Check door Susan

"Ik vond een styliste in de arm nemen toch wel decadent. Niets is minder waar, wat een slimme zet!"

Susan mailde me met een dilemma: Ze had ontzettend behoefte aan mijn stijladvies, ze wilde graag inzicht in haar stijl en weten hoe ze zich vlotter en professioneler kon kleden, maarrr.. was een aantal weken zwanger. Was dat dan wel slim om nu al te doen?

 

Mijn antwoord: "Je stijl ontdekken gaat ontzettend lang mee en waarom zou je wachten om iets te doen met het knagende gevoel dat je er beter uit zou kunnen zien? Het klinkt echt als iets waar je jezelf nu al een groot plezier mee kan doen! Je stijl ontdekken, je kast opruimen, alleen nog maar stuks overhouden die je fantastisch vindt en die écht bij je passen, dat combineren met je krat zwangerschapskleding en een bak tips over hoe je die twee kunt combineren én hoe je na je zwangerschap je stijl weer verder kunt evolueren met je nieuwe lijf! Afgetopt met misschien een boodschappenlijstje voor nu en straks en in elk geval met een levenslang selfie-abonnement, zodat je me tussentijds altijd nog even om raad kan vragen. Want zwanger of niet, het is écht een lange termijns-investering."

 

And she said "YES!"

 

Op een zonnige ochtend fietste ik naar haar toe (wat een luxe!) en na een bakkie thee en het doornemen van de intake gingen we aan de slag! 

Alles uit de kast, een deel ging weg, een ander deel bleek een goede basis-garderobe te zijn en daarna vulden we het geheel aan met de zwangerschapskleding die ze nog had. Superleuk!

 

Grote ontdekking in haar kast was een favoriete, relatief korte trui van Vanilia. Heel mooi. Ik bedacht dat die ook heel tof over de zwangerschapsjurken en kokerrok kon en dat haar buikje er zo perfect onder vandaan kon komen.

 

En ik tipte haar een jumpsuit. Ze zei "NO WAY!" en een paar weken later kreeg ik een berichtje dat ze toch overstag was gegaan, ze zich fantastisch goed en mooi erin voelde én dat haar man het supersexy vond. Te gek!! En kijk nou wat een fantastische review! Zo lief, energiek, grappig en ik ga er ontzéttend van grijnzen.

 

 

Susan, huisarts, 29:

"Ik ben geen hoogvlieger wat betreft kleding kiezen en dragen. Een spijkerbroek en een T-shirt, gympen, klaar. Doorsnee en eigenlijk niet wat ik wil, maar ik weet ook niet hoe het dan wél moet. Dat, ondanks een kast vol kleren. Daarom leek het mij fantastisch als iemand mij eindelijk uit kon leggen wat er bij mij past en vooral ook waarom. Het liefst zou ik een soort wardrobe capsule hebben met alleen maar goede stukken, die altijd goed staan. Maar ik vond een stylist in de arm nemen dan toch wel decadent. Niets is minder waar, wat was dat een slimme zet!

 

Na het invullen van een vragenlijst (die eens goed aan het denken zet) kwam er een enthousiaste berg energie over de vloer. Na het doorspreken van de intake tackelde ze gelijk mijn kledingkast.

 

Van tevoren zei ik nog dat ik geen idee heb wat mijn stijl is en dat mijn kast vol lag met van alles en nog wat. Lo and behold: al tijdens het leegmaken van mijn kast legde Yolande kleding apart die gedateerd was of anderszins niet meer kon, en plots viel er in de overgebleven kleding een bepaalde stijl te ontdekken! Ze kon er eindeloos veel combinaties mee maken waar ik zelf nooit aan zou denken maar direct van overtuigd was.

 

Dat, gecombineerd met uitleg hoe kleding en outfits nu eigenlijk werken, wat kleding voor je kan doen, maakte mij al een stuk zekerder over mijn kledingkast. Langzaam maar zeker begon het kwartje te vallen.

 

Heel verfrissend was ook de nieuwe standaard die Yolande introduceerde: twijfel ik over een kledingstuk, moet ik de aankoop haast goedpraten, voel ik me er niet absoluut fantastisch in..? Niet kopen! Weg doen! Hoe dan ook, geen concessies doen. Dat is zo’n fenomenale eyeopener!

Waarom zou je wel dagelijks goed voor jezelf zorgen, maar genoegen nemen met een matige outfit en dientengevolge matige uitstraling? Waarom niet gewoon iedere dag er op je best uitzien?

 

Fantastisch!

 

Ik hoef nooit meer kleding te shoppen om het shoppen. Geen miskopen meer doen. En het geld dat je zo bespaart kun je weer investeren in kwalitatief goede kleding (of gewoon bij voorbaat in een sessie met Yolande). Precies wat ik wilde."

 

Pssst... like je mijn Facebookpagina al?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Laat een reactie achter