Review Ready to Go Stijladvies door Minke!

"Yolande’s tip om vanuit één kledingstuk te denken en dat langs je andere kleding te laten dwalen heeft een magnetische uitwerking op de rest van de kast."

Minke mailde mij in december dat ze ooit een kleurenadvies had gehad, maar dat ze moeilijk te duiden bleek en daardoor nu nog steeds niet zo goed wist wat ze nou wel en niet aan moest trekken.
Daarnaast was ze wel aardig tevreden over haar garderobe (ook met hulp van een aantal supergave wil-ik-ook-nog-hebben boeken!) maar miste ze nog "the sparkle". Vrij vertaald: die stap naar het volgende level waardoor haar outfits nóg meer Minke zouden worden, nog onderscheidender, nog meer WAUW en dat dat dan ook nog eens veel minder moeite kost.

Enter moi.

Wat een ontzettend leuke ochtend was dat! Hartelijke vrouw in een fijn huis met een gezellige man en hond die ook nog rondslenterden. Met de intake erbij gingen we meteen aan de slag en hadden we genoeg tijd om ook even de kast in te duiken. En meteen heb ik wat nieuwe combinaties gemaakt zodat ze o.a. die fantastische kokerrokken zou gaan dragen!
Het was echt een supergeslaagde stijladvies - sessie.

Diezelfde dag nog kreeg ik een mailtje dat ze helemaal geïnspireerd nog na stuiterde en enkele dagen erna ontving ik een envelop met confetti's en het allerleukste kaartje ooit (scroll maar naar beneden!) om me te bedanken. Zo lief! En niet zomaar een kaartje, maar één uit haar eigen collectie. Die ik meteen x 20 bij haar bestelde, dus met een beetje mazzel krijg jij er ook een keer eentje in de bus!

Minke schrijft en dicht en in mei komt haar nieuwe bundel "Het is overal" uit... heel benieuwd wat ze aantrekt tijdens de presentatie!

 

Minke, dichter/schrijver, 42:
“Op mijn werktafel ligt een stapeltje fashion-boeken me dagelijks te verleiden: mijn -in Stockholm - aangeschafte boek ‘How to be Parisian wherever you are’ van Caroline de Maigret e.a., ‘La Parisienne’ van stijl-icoon Inès de la Fressange, ‘Love x Style x Life’ van Garance Dorė, en ‘Paris Street Style – a guide to effortless chic’ van Isabelle Thomas en Frédérique Veysset. Heerlijke boeken om in te bladeren en me door te laten inspireren in mijn eigen garderobe.

De afgelopen jaren heb ik die al aardig in de vingers gekregen. De kleding die ik echt draag en waar ik blij van word mocht blijven, de rest heeft overzichtelijk plaatsgemaakt. Wanneer ik kleding shop, probeer ik goed te voelen of ik iets het liefste meteen aan zou willen doen. Als dat het geval is, mag het mee naar huis.
Toch aarzel ik uiteindelijk thuis soms nog weer. Bijvoorbeeld over een kokerrok, doe ik die nou met gympen of hakken. Of in de praktijk maar helemaal niet… Ook in welke kleur een kledingstuk mee naar huis mag, is me soms niet helemaal duidelijk.
Eerder kreeg ik al eens een kleuradvies, maar wèlk kleurtype ik zou zijn, bleef onbekend.

Om daar voor eens en altijd toch antwoord op te krijgen én om nog een stapje verder te gaan in de ontwikkeling van mijn eigen stijl - een extra sparkle - besloot ik om als verjaardagscadeautje voor mezelf Yolande te vragen voor een Ready-to-go Stijladvies. Na het invullen van een uitgebreide intake, die me al weer eens extra liet nadenken over mijn stijl en garderobe, kwam Yolande op een ochtend langs. Eerst gezellig met koffie aan tafel tussen de boeken om de antwoorden op de intake te bespreken. Deze combineerde ze later met alle adviezen tot een enthousiast stijlpaspoort, dat nu bovenop die stapel fashionboeken ligt.

Natuurlijk gaan we ook samen op struin door mijn kledingkast. Met mijn voorliefde voor kleuren als grijs, blauw, nude, zwart en wit blijk ik al goed te zitten. Dat (herfstig)groen en chocoladebruin me ook passen vind ik een leuke verrassing. Net als gaan experimenteren met gele en aubergine-tinten. Yolande mailt me na haar bezoek precies de kleuren uit het lente-, zomer-, herfst- en wintertype die bij mij passen. En die komen uit alle seizoenen, nu ik een ‘gemixt type’ blijk te zijn. Opgelost! Hier kan ik echt mee op pad. Niet dat dat meteen hoeft, want uit mijn kast zijn al volop leuke, nieuwe outfits te halen. Wel zijn er een paar missing pieces, die ik kan gaan shoppen in voor mij bekende en leuke nieuwe winkels van Yolande’s lijstje.

De kleding die ik draag, vindt Yolande goed bij me passen. Comfortabel en zeker al met spark-potential, zoals die kokerrok. ‘Aantrekken dus’, volgens Yolande. Ze adviseert een shotje durf en leert me de kunst van het combineren. Een streepje met een luipaardprint, waarom niet? Très frans! Mijn liefde voor rosé-gouden accessoires mag ik wat in toom houden, door niet voor èn èn te gaan in tas, riem en schoenen: door te mixen met een hele andere kleur maak je juist een statement.

Yolande’s tip om vanuit één kledingstuk te denken en dat langs je andere kleding te laten dwalen heeft een magnetische uitwerking op de rest van de kast. Zo blijkt bij een top met stippen mijn panterbroek verrassend leuk te passen, nooit bedacht. Het spannender durven combineren van materialen, kleuren, prints en stijlen geeft de hele dag een blij gevoel: hierin zit de sparkle die ik zocht! Sinds Yolande is langsgeweest sta ik iedere dag met een lach voor de kast, en vice versa. Welke outfit mag dit keer met me mee en maakt mijn dag? Oh happy day!”

minke maat lievelingsjurk stijladvies

Laat een reactie achter