Stijladvies voor moeders! Deel 1: De Kraamweek

Help! Wat moet ik aan?

De vraag "Wat trek ik aan in het eerste jaar als moeder?" komt regelmatig voorbij. Logisch, want na al die positiekleding ben je wel toe aan iets nieuws, maar... je past je oude garderobe nog niet. En daarbij komt, er gebeurt in het eerste jaar zó ontzettend veel, dat je heel gemakkelijk vergeet ook nog aandacht aan jezelf te besteden. Sterker nog, het voelt misschien zelfs compleet zinloos, omdat je toch nog 10 kilo moet afvallen, of omdat je je waardeloos voelt onder invloed van de hormonsters, of omdat de dag alweer voorbij is zonder dat je in de buurt van een spiegel bent geweest. En dat is jammer, want met een klein beetje moeite, kun je een groot verschil maken en je zult zien dat je je dan echt 10 keer beter voelt. En jij blij = everybody blij.

Daarom deze serie "Van Ploetermoeder tot Yummy Mummy" en we trappen af met het begin: De Kraamweek

kraamweek

* Verf je wimpers, al voor de bevalling. Je toet zal er ontploft uitzien en je hebt geen tijd, zin noch handen over om je make-up te doen en geverfde wimpers geven je dan toch een wakkere uitstraling. Ook fijn voor die één miljoen foto’s die gemaakt worden.
Trouwens. Zorg ervoor dat je ook echt zelf op de foto staat!

* Koop een mooie shawl! Na de bevalling zijn je borsten mega en achteraf terug gekeken op diezelfde foto’s is dat helemaal niet zo charmant!

* Zoek een leuke pyjama uit! In bed, uit bed, onverwacht bezoek of controle en weer in/uit bed? Je hoeft je dan niet elke keer druk te maken waar je ochtendjas/legging/iets is. En daarnaast geef je ook het signaal af dat je ook nog niet de oude bent, handig voor sommig bezoek wat iets te lang blijft plakken.

* Laat je haar goed & houdbaar knippen! Het duurt waarschijnlijk nog even voor je weer naar de kapper gaat dus het is fijn als je verzekerd bent van een goede coupe.

* Bonustip van Lydia: Laat je nagels lakken met gellak (shellac?)! Dat blijft 3 tot 4 weken zitten en dat is natuurlijk fantastisch voor de foto's, maar ook voor die momenten dat je voor de zoveelste keer midden in de nacht naast je bed staat voor wéér een voeding en dat je je dan tóch heel even freaking fabulous voelt als het maanlicht op je gelakte nageltjes valt!

Volgende week tips voor je looks in het eerste jaar als moeder: weinig input, GROOTS resultaat!
Niets missen? Volg me dan ook op Facebook!

Laat een reactie achter