Stijladvies voor moeders: Hoe ik het zelf ervaren heb!

M'n eigen bright moment over m'n looks toen ik in m'n verlof alweer m'n eerste opdracht kreeg!

zwangerschapskleding kleuradvies moeder wat trek ik aan stijladvies

Foto door Pim van Boesschoten Photography

De vraag “Wat trek ik aan in het eerste jaar als moeder?” komt regelmatig voorbij. Logisch, want na al die positiekleding ben je wel toe aan iets nieuws, maar… je past je oude garderobe nog niet. En daarbij komt, er gebeurt in het eerste jaar zó ontzettend veel, dat je heel gemakkelijk vergeet ook nog aandacht aan jezelf te besteden. Sterker nog, het voelt misschien zelfs compleet zinloos, omdat je toch nog 10 kilo moet afvallen, of omdat je je waardeloos voelt onder invloed van de hormonsters, of omdat de dag alweer voorbij is zonder dat je in de buurt van een spiegel bent geweest. En dat is jammer, want met een klein beetje moeite, kun je een groot verschil maken en je zult zien dat je je dan echt 10 keer beter voelt.
En jij blij = everybody blij.

Daarom deze stijladvies - serie “Van Ploetermoeder tot Yummy Mummy” met vandaag het laatste deel: een kleine opdracht én ik vertel je hoe ik die periode zelf ervaren heb!

De opdracht:
Bedenk wie jij een echte Yummy Mummy vind en waarom. Dat kan een celebrity zijn of iemand in je omgeving. Wat bewonder je? Wat zou jij van haar kunnen leren? Wat doet zij wat jij voor jezelf ook graag zou willen? Wat kun je haar vragen? Wat kun je van haar afkijken?
Waar word jij echt blij van en hoe kan je dat in je dagelijkse routine opnemen?

Ok, dan ben ik nu zelf aan de beurt!
Tijdens mijn zwangerschap heb ik er vakkundig nogal veel kilo's aan gegeten en die was ik dus niet zomaar kwijt. Integendeel, nadat de echte baby&tiet-kilo's eraf waren kwam ik zelfs nog wat aan. Ik gruwde van mijn spiegelbeeld en kende mezelf niet terug. Ik miste mezelf wel ontzettend, maar ja.. baby roept en voor je het weet ben je weer de hele dag in touw in je oude wijde joggingbroek, vage T-shirt, ongewassen haar in een knot en no make-up whatsoever. Láát maar.

En toen kreeg ik 6 weken na de geboorte van Lou een leuke opdracht waar ik geen nee tegen kon zeggen, terwijl ik eigenlijk nog wel een maand verlof had. Er ontstond lichte paniek, want wat trek ik dan aan ineens voor zakelijke outfit aan? Maar natuurlijk lukte dat gewoon! Ik maakte de kledingcombinatie af met accessoires (een supermooie zachtroze shawl van COS), fijne schoenen, een nieuwe leren "I'm in business"-tas en ik besteedde tijd aan mijn make-up.

WOW, wat een verschil! De aandacht voor mezelf en het zeer verbeterde spiegelbeeld deden zó ontzettend veel voor mijn eigen goede gevoel! Ik was gewoon vergeten hoe het was om je zó te voelen! En zo ontzettend veel moeite kostte het nou ook weer niet. Het was een wijze les en ik heb sindsdien heel bewust veel vaker mezelf in de steigers gezet. Want het sommetje input versus output is natuurlijk een no brainer: GEWOON DOEN! Ik had me al veel eerder zo kunnen voelen! En dat kan jij ook. En wel meteen. Ga ervoor, you're worth it!

Dit was de laatste in de serie over stijladvies voor moeders in het eerste jaar. 
Mis je wat? Heb je nog vragen?
Of wil je graag over stijladvies op een ander gebied lezen?
Laat het me hier weten!

Laat een reactie achter