Stijladvies voor Moeders! Tips voor het eerste jaar!

Help! Ik heb m'n lijf nog niet terug, maar wil er wel leuk uit zien!

De vraag “Wat trek ik aan in het eerste jaar als moeder?” komt regelmatig voorbij. Logisch, want na al die positiekleding ben je wel toe aan iets nieuws, maar… je past je oude garderobe nog niet. En daarbij komt, er gebeurt in het eerste jaar zó ontzettend veel, dat je heel gemakkelijk vergeet ook nog aandacht aan jezelf te besteden. Sterker nog, het voelt misschien zelfs compleet zinloos, omdat je toch nog 10 kilo moet afvallen, of omdat je je waardeloos voelt onder invloed van de hormonsters, of omdat de dag alweer voorbij is zonder dat je in de buurt van een spiegel bent geweest. En dat is jammer, want met een klein beetje moeite, kun je een groot verschil maken en je zult zien dat je je dan echt 10 keer beter voelt.
En jij blij = everybody blij.

Daarom deze serie “Van Ploetermoeder tot Yummy Mummy”.
Vandaag deel 2: Het eerste jaar als moeder. Een beetje aandacht graag!

borstvoeding

Je wereld staat op zijn kop en die draait ineens niet meer om jou maar om je baby!
Een natuurlijk proces, maar wij moeders zijn geneigd om onszelf dan maar gelijk helemaal te vergeten. En ongemerkt kan je dan ineens jezelf echt een beetje kwijt zijn en zelfs verwaarlozen.
Terwijl je jezelf met maar een klein beetje aandacht echt een enorme boost kan geven!

Hoe?

* Investeer in de allerlekkerste douchegel die je kunt vinden en gebruik die elke dag!

* Kam je haar! En was je haar! Ook als je baby huilt!
Waarschijnlijk is het trouwens alleen maar het afzuigsysteem van de badkamer die je hoort.

* Werp af en toe een blik in de spiegel voordat je de rest van de wereld onder ogen komt.

* Koop leuke lounge-wear. Natuurlijk wil je er thuis lekker comfortabel bijlopen elke dag, maar dat betekent niet dat dat dan die oude verwassen mannen joggingbroek met gaten erin moet zijn. Draag leggings met lange T-shirts, blouses of sweatjurken of ga voor zo’n hippe skinny fit sweatpants met een grof gebreid vest. Super comfy en je kunt er verantwoord mee naar de supermarkt/kraambezoek ontvangen/een rondje naar het CB lopen.

* Zet een pot heerlijke, vette body butter naast je bed en smeer jezelf voor je gaat slapen nog even in. Tip: vraag je lief om je rug in te smeren!

* Organiseer regelmatig een date-night en ga dan ook echt even goed in de steigers! Je herkent dan ineens je aantrekkelijke zelf terug in de spiegel, je lief weet niet wat hij ziet en dat alles zal je zó goed doen, dat houd je niet voor mogelijk! En het inspireert misschien om weer eens wat vaker die mascara ter hand te nemen…

* Na een week of 6 is je mini-me niet meer zo piep en kun je weer je lievelingsparfum op doen!

In de basis: zorg ervoor dat je je weer als jezelf gaat voelen. Herinner je hoe het was om je sexy, aantrekkelijk, onoverwinnelijk, just YOU te voelen en je gaat vanzelf glimlachen! The prettiest thing you can wear!

Volgende week tips voor je outfits in het eerste jaar als moeder: weinig input, GROOTS resultaat! 
Zonder eeerst € 1000.- te hoeven investeren in een nieuwe garderobe.
Niets missen? Volg me dan ook op Facebook!

Laat een reactie achter