Styliste te huur: Styling van film-personages - oh yeah!

Te gek! Ik mocht de styling doen voor een heuse korte Nederlandse film! 

Tijdens een biertje in DB's bij De Kik, kwam het gesprek met Daan ineens op AiAiAiAi Producties: een collectief van freelance film- en tv-makers in allerlei disciplines, die minimaal één keer per jaar eigen werk willen maken. En daarbij is het dan ook nog mogelijk van rol te wisselen om op die manier meer of andere ervaring op te doen, dus een schrijver wordt productieleider, een acteur doet camera-werk en de regisseur gaat acteren. Hoeft niet, mag wel. Superleuk initiatief dus! En Daan vroeg of ik mee wilde doen als styliste!
Kleding uitzoeken voor een film? Nooit gedaan, maar TE GEK!

Ik dronk koffie met Iris, die voor het eerst een script had geschreven (respect!). Ik had het goed gelezen en tijdens ons gesprek begonnen het verhaal en de karakters helemaal te leven en ik te grijnzen, ik raakte  helemaal geïnspireerd en liep over van de plannetjes! Nog wat koffies en klets met Kirsten (productieleider) en Niels (regisseur) (niet mijn Niels) (trouwens) verder, was ik ready to roll!

Het is een korte film, van slechts een paar minuten, maar wat vertellen de handelingen en het gedrag van Eddie, de hoofdpersoon over zijn karakter?
En wat betekent dat dan voor de kledingkeuzes die hij maakt? Wat draagt hij? Uitgesproken of niet? Hip of niet? Modern of uit de mode? Verzorgd of onverzorgd? Geeky of macho? Zo leuk om over te filosoferen en uiteindelijk kleding bij uit te zoeken!

Er zitten twee karakters in die essentieel zijn voor het plot en waar ik dus NIETS over mag vertellen, maar wat qua kleding zó'n uitdaging was en waar ik het liefs ALLES over zou vertellen en waar ik ALLE foto's van zou willen laten zien, maar nope. Je moet wachten totdat de film uitkomt!

Film Styling ProductieWat echt een leermoment was, was de styling van "De Hoer".
Dit zou slechts een shot vanaf de knieën naar beneden zijn, bedoeld om een bepaalde sfeer weer te geven. Voeten, enkels, onderbenen, da's weinig materiaal! Dat moet dan 100% goed zijn.
De eerste combi van snake-printskinny met roze high heels was nog te gezellig. Op zoek dus naar kant, plaktattoos en enkelbandjes.
In het kledingatelier van Margriet Procee waar ik alles heb mogen lenen zag ik enorm veel supertacky, superordi, supergeschikte kleding hangen.. jurkjes, jackjes, hotpants, you name it, I saw it, I wanted it en baalde dat het shot alleen maar de onderbenen betrof.

Had ik maar alles meegenomen! Want last minute, aan het einde van de tweede en laatste draaidag, besloot Niels dat Kirsten ("De Hoer") vanuit een andere hoek gefilmd zou worden en Helemaal In Beeld Zou Zijn...

oh my god oh my god oh my god

Ja maar hoe dan?! Hoe maak je iets met niets?! Paniek. Had ik toch maar alles meegenomen. Nu hebben we het gedaan met een lang wit hemdje en alle kettingen, neptattoos, bling en accessoires die ik maar kon vinden, afgetopt met alle haarlak die fantastisch leuke visagiste Yira bij zich had!
Ook Kirsten schoot even in de stress, want ja maar hoe dan speel ik een hoer zonder voorbereiding? Dus op weg naar de stoep hebben we samen onze innerlijk whore gechannelled ofzoiets en is ze er helemaal voor gegaan! Een superhilarisch, hysterisch einde van twee dagen filmen.

Heel gaaf om mee te maken en de volgende keer doe ik graag weer mee, boys and girls!

Styling Film Productie Visagie Kleding Film Crew Styling Productie  Styling Film Styliste Kleding Productie

Fantastische foto-credits voor Pim van Boesschoten en Jorn Koekoek!

Laat een reactie achter