Tuesday's Tip: Bespaar niet op je kapper!

 "Ja DOEI! Zoveel ga ik niet aan de kapper uitgeven!"

Ik betrap mezelf en anderen vaak op de uitspraak:  "Ja DOEI! Zoveel ga ik niet aan de kapper uitgeven!"
Hoe kan dat toch? Je haar heb je elke dag op!
En als je veertig piek aan een shirtje uitgeeft, waarom dan niet aan iets wat je Elke Dag draagt? ELKE DAG!

Ik weet het niet.

Ik vond het ook altijd moeilijk, maar de laatste keer heb ik zonder blikken of blozen vijftig euro afgerekend.
Want, daar waar ik er óók nog een hekel aan heb om naar de kapper te gaan (Snapt ze wel hoe ik het wil hebben? Ik bedoel, ik heb m'n haar wel elke dag op, ja!) had ik er nu een fijn gevoel bij! Voordat ze mijn haar waste, zijn we namelijk eerst voor de spiegel gaan zitten (nog nooit meegemaakt) waardoor ik kon laten zien wat mijn haar doet, niet doet en moet doen. Ze snapte alles en gaf helder advies. Ze kon precies zien waarom ik niet tevreden was met de vorige knipbeurt (andere salon natuurlijk) en gaf de oplossing. Die ook inhoudt dat ik nog een half jaar moet wachten voor mijn coupe naar mijn liking is, maar oké. Ze nam uitgebreid de tijd en liep moeiteloos uit, waardoor haar collega haar volgende klant overnam. Wauw. Na het föhnen was ik meteen blij. En de dag erna ook. En vandaag ook. En dat wil je volgens mij. Dus daar moet je voor betalen. En dan dat ene shirtje. Of sjaal. Of tas. Of whatever misschien laten hangen. Kies voor een goede kapper en ben Elke Dag blij!

De mijnes? Ze heet Amaranthe en werkt bij Kurz. Wie is jouw allerbeste kapper ooit?

***Edit zomer 2016: ze is verhuisd naar een salon in Culemborg!

[red_list_posts post_type="post" taxonomy="post_tag" term_name="tuesday's tip" view_type="red-thumb-view" number_columns="4" number_posts="12" orderby="date" order="DESC" pagination="none" gutter="" thumb_title_pos="title-below" massonry="massonry" ] [/red_list_posts]

Laat een reactie achter