Tuesday's Tip! Cool Combineren - Les 1: Prints.

Elke vrouw die mijn hulp inschakelt stelt deze vraag: Hoe moet ik combineren? Hoe werkt dat? Wat kan wel? En wat niet? Waarom is de ene outfit biebaaboring en de volgende supergaaf?

De truc zit 'm in het ...*tromgeroffel*... contrasteren!
Want, als alles keurig bij elkaar past, word het dus saai. Zit er op een bepaalde manier contrast tussen je kledingstukken, dan wordt de combinatie een stuk spannender, prikkelender, interessanter, opvallender en meer onderscheidend!

Les één: Prints!

printjes combineren

Dit is gelijk de meest gewaagde. Je kunt combineren met prints indien de kleuren overeen komen en het soort print contrasteert.
Dus strepen met stippen. Ruiten met bloemen. Een hard, geografisch motief, met een zacht, lieflijk motief zoals een paisley. Luipaard met zigzag.
En het hoeft natuurlijk niet altijd een top met een bottom te zijn! Het kan ook een shawl met een top zijn. Of schoenen en tas. Of jas en trui. Of sokken!

Kijk maar eens goed naar de plaatjes en probeer de outfits te ontleden. Wat zou er gebeuren als de dame met de korte blonde coupe een donkerblauwe trui op haar geprinte rok zou dragen? Of de vrouw met het geruite pak een klassieke witte blouse aan zou trekken?
Ga zo maar door met elke outfit. Wat als er een effen in plaats van een geprint kledingstuk gecombineerd zou zijn? Dan is het vaak nog steeds mooi, maar wél een stuk minder spannend en uniek!

Tip: Strepen laten zich het allermakkelijkste mixen met een andere print - behalve met een zebraprint!
Dus go crazy en bekijk je kast met nieuwe ogen! Wat kan je allemaal nog meer met je prints doen?

Volgende week Cool Combineren - Les 2: Materiaal!

Laat een reactie achter