Tuesday's Tip! Cool Combineren - Les 3: Pasvorm.

Elke vrouw die mijn hulp inschakelt stelt deze vraag: Hoe moet ik combineren? Hoe werkt dat? Wat kan wel? En wat niet? Waarom is de ene outfit biebaaboring en de volgende supergaaf?

De truc zit ‘m in het …*tromgeroffel*… contrasteren!
Want, als alles keurig bij elkaar past, word het dus saai. Zit er op een bepaalde manier contrast tussen je kledingstukken, dan wordt de combinatie een stuk spannender, prikkelender, interessanter, opvallender en meer onderscheidend!

Les Drie: Pasvorm!

korte broek met lange mouwen oversized trui stijl

Simpel: wijd met strak. Of kort met lang.

Voorbeeldje?
Een oversized blouse op een skinny spijkerbroek. Een lange jas over een korte rok. Een T-shirt met lange mouwen op een korte broek. Een lange blazer op een hoogwater broek. Een strakke colltrui in een high waist maxi-skirt: dan heb je én én te pakken! En (optisch) kort op lang én strak op wijd. Bonuspunten, dat snap je wel!

Ga eens voor de spiegel staan en probeer wat combinaties uit. Wat doet het als je een strak T-shirt op een skinny spijkerbroek draagt?
Of een lange oversized trui op een pantalon met wijde pijpen? Of een kort jasje op een korte rok? En probeer dan eens een kledingstuk te vervangen waardoor er een contrast ontstaat. Wat zie je gebeuren? Wat is het verschil? Is outfit twee interessanter, doordat het nét even anders is?

Of kijk eens naar beneden, nu, terwijl je dit leest: wat heb je aan? Is er toevallig misschien al sprake van een mooi contrast? As we speak heb ik een oversized trui aan, die aan de achterkant langer valt en een wijde joggingbroek. Geen gezicht. Maar, ik zit lekker thuis te bloggen en administratie te doen, dus helemaal prima.
Vanmorgen, toen we Lou weg brachten en ik met de auto naar de garage moest, had ik nog een skinny spijkerbroek, opgerold tot net boven de enkel, aan. Much better! Goed voor mijn silhouet en vooral een interessante combi!

Kijk goed naar de plaatjes hierboven en kijk om je heen. Wat zie je? Wat voor contrasten kun je ontdekken? Hoe beter je een (gave) outfit kunt ontleden, hoe beter je het zelf toe kunt passen!

Volgende week Cool Combineren Les 4: Kleur!

Laat een reactie achter