Tuesday's Tip! Cool combineren - Les 4: Kleur.

Elke vrouw die mijn hulp inschakelt stelt deze vraag: Hoe moet ik combineren? Hoe werkt dat? Wat kan wel? En wat niet? Waarom is de ene outfit biebaaboring en de volgende supergaaf?

De truc zit ‘m in het …*tromgeroffel*… contrasteren!
Want, als alles keurig bij elkaar past, word het saai. Zit er op een bepaalde manier contrast in je outfit, dan wordt de combinatie een stuk spannender, prikkelender, interessanter, opvallender en meer onderscheidend!

Les Vier: Kleur!

gele jurk gekleurd pak

Color blocking
Er is bijna geen kleurcombinatie die nog officieel vloekt.
De algemene stelregel was dat je één duidelijke kleur in je outfit hebt en dat de rest dan in neutrale, ondersteunende kleuren is, zoals zwart, donkerblauw, grijs, bruin, crème en wit.
Inmiddels is daar een paar jaar geleden een te gekke trend overeen gekomen: twee of meer echte, liefst contrasterende, kleuren gecombineerd. Dit heet “color blocking” en kan dus zelfs heel goed met meerdere kleuren. Kies voor effen stoffen voor het mooiste, sterkste effect.

Accent
Wil je het iets meer ingetogen?
Kies dan voor een outfit in één kleur of in neutrale kleuren en gebruik kleur als finishing touch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nagellak, schoenen en accessoires.
En ga dan of voor slechts één onderdeel in een contrasterende kleur, let's say rode schoentjes of, als je meerdere gekleurde accenten wil aanbrengen: kies dan ook meerdere kleurtjes. Dus zwarte outfit, rode schoentjes en een gele tas. Als de accessoires namelijk allemaal in dezelfde kleur zijn (dus schoenen + nagellak + armband + riem in het rood) wordt het namelijk weer matychy-matchy en dus enorm saai.

Probeer niet te precies te zijn in je combinaties als je let op kleurgebruik: Je riem of schoenen of shawl kunnen makkelijk in een kleur die verder nog niet voorkomt in je outfit!

Laat een reactie achter