Tuesday's Tip! Cool Combineren - Les 5: Stijlen.

Elke vrouw die mijn hulp inschakelt stelt deze vraag: Hoe moet ik combineren? Hoe werkt dat? Wat kan wel? En wat niet? Waarom is de ene outfit biebaaboring en de volgende supergaaf?

De truc zit ‘m in het …*tromgeroffel*… contrasteren!
Want, als alles keurig bij elkaar past, word het saai. Zit er op een bepaalde manier contrast in je outfit, dan wordt de combinatie een stuk spannender, prikkelender, interessanter, opvallender en meer onderscheidend!

De laatste...
LES VIJF: STIJLEN

tutu downtressen converse

Mode
Misschien is dit wel de lastigste om toe te passen omdat het onbewust al veel gebeurt.
Mode, weet je.
Collecties en soms zelfs op zich staande kledingstukken laten vaak al een mix van stijlen zien. Een klassiek element, stoer verwerkt en dan met een exotisch randje. Maar dat is wel wat het gaaf maakt. En je kunt het heel goed zelf.

Stijlen
Vaak komt het neer op vrouwelijk met stoer: Dus een boyfriend overhemd op een skinny spijkerbroek.
Maar sportief met klassiek kan ook: een smokingblazer op een sweatpants. Of een racerback (dan loopt de stof tussen je schouders door) tank top op een kokerrokje. Trek er een bikerjack op aan en je hebt 3 stijlen in de mix! Ook een toffe combi: een grof wintervest op een verfijnd zomerjurkje! Kun je die mooi het hele jaar aantrekken! Of draag een mannelijk T-shirt met knopen op een hippie-rok met vintage loafers.

Altijd score
Er zijn een aantal kledingstukken die zich makkelijk laten lenen voor een contrast in stijlen:

De Rok:
Kort of lang, wijd of strak. Of als jurk. Maakt niets uit. Het is een uitgesproken vrouwelijk kledingstuk, dus makkelijk met iets stoers of sportiefs te mixen.

Het biker-jack:
Ik ga er voor het gemak even van uit dat je niet dagelijks in een motorpak rondbanjert. Daarom is dit jack altijd een perfecte, contrasterende toevoeging op welke outfit dan ook.

De Sweater en De Sweatpants:
Zo uitgesproken sportief en bovendien oorspronkelijk  niet eens bedoeld voor dagelijks dragen, dat het zich perfect leent voor een onderscheidende combi.
Ik schreef er eerder hier en hier al eens over! Klik en doe inspiratie op!

Zo, nu heb ik je in theorie alles geleerd wat ik weet over combineren. Belangrijk is dat je niet alle vijf elementen tegelijk toepast. Tenzij je een soort kermis op pootjes wilt zijn. En heb je er nog vragen over? Vind je het lastig? Of ben je wat aan het uitproberen en wil je graag mijn feedback erover? Laat het me weten!

Laat een reactie achter