Tuesday's Tip: Dress Code Black Tie - Hoe hoort het eigenlijk?

Een uitnodiging voor een event en er wordt gevraagd om Black Tie?

Hoe het hoort
Vrouwen gaan traditioneel in een lange jurk met een pump of open schoen met een flink hoge hak, eventueel (als je dat kunt) een stiletto. Natuurlijk nooit laarsjes. Afgemaakt met feestelijk haar (het mag los, maar moet er uitzien alsof je er niet mee op de fiets kan) en make-up, een clutch (je grote tas waar lekker alles in past even afgeven bij de garderobe of lekker thuis laten!) en je allermooiste juwelen. Maar don't overdo it met tiaras en dergelijke! Oh en je horloge blijft ook thuis, very not done.

galajurk

En wat ook kan
Inmiddels is de halflange jurk (tot net boven de knie en langer) ook zeer geschikt. Halflange handschoenen mogen, maar is geen must en best heel onhandig ook!
En wat ook kan: een elegant broekpak, of de vrouwensmoking. Wat zelfs nog mag: een verfijnde kokerrok, een zwierige maxi rok of  een slim fit zwarte pantalon, gecombineerd met een doorschijnende, zijden of kanten top in chique kleurcombinaties. Denk hierbij aan  zwart met bordeaux of zwart met kobalt. Deze look valt of staat met de afwerking: de combi van kleuren, stoffen, accessoires, ondergoed, haar en visagie, moet zó rijk zijn, dat je niet underdressed raakt! Het is dus makkelijker kiezen voor een jurk of jumpsuit, maar daredevils kunnen wel een enorm statement maken!

Persoonlijk houd ik erg van de vintage jurken, zoals je ze kunt vinden bij Laura Dolls en MillCrestVintage!

Laat een reactie achter