Wat gebeurt er eigenlijk met al die kleding?

Wat gebeurt er met die 6 vuilniszakken die ik meeneem na een kledingkast-check?

Na een Kledingkast-Check komt het heel regelmatig voor dat er 6 vuilniszakken gevuld zijn met kleding die niet meer goed is.

Niet meer goed? Ja, niet meer goed!

Kledingkast-Check Stijladvies Vuilniszakken Wat gebeurt er eigenlijk met al die kleding?

Sophie is blij met de 6 vuilniszakken kleding die na de kast-check weg gaan!

En daarmee bedoel ik níet dat ze niet meer in de mode zijn (heel soms bedoel ik dat wel), maar met name dat ze voor de dame in kwestie persóónlijk niet meer goed zijn.
Zij voelt zich er niet op haar allerbest in, omdat het nét niet haar stijl is, omdat de maat niet klopt, omdat het niet bij haar figuur past of omdat het simpelweg niet echt lekker zit.
Ik wil graag dat je je fantastisch voelt in je kleding en ik wil graag dat je veel meer met veel minder kan.
Dus, op zoek naar een minimale basis garderobe die wél goed is en alle overtollige kast-vulling gaat de deur uit. Alleen de toppers blijven over en ik leer hoe je daar door slim te combineren het maximale uit kan halen.

Klinkt goed Yo, maar wat gebeurt er dan met die zes vuilniszakken?

Welnu, als je er mentaal aan toe bent dat al die kleding, die toch niet goed genoeg is, meteen weg mag, dan laad ik met veel liefde m'n karretje vol en ga ik 's avonds meteen alles uitzoeken!
Want ik heb er maar liefst 4 bestemmingen voor!

Dress for Success
Hier breng ik alle zakelijke, nette en bepaalde feestelijke items naar toe.
Dress for Success helpt jou met een sollicitatie-outfit als je daar zelf geen geld voor hebt, zodat jij professioneel, goed gekleed en met zelfvertrouwen je gesprek in gaat. Cliché maar waar; je kunt maar één keer een eerste indruk maken.
Krijg je de baan? Te gek! Dan mag je zelfs nog een tweede setje komen uitzoeken! Dress for Success draait volledig op vrijwilligers en alle kleding is gedoneerd.

Tienermoeders
De leidster van Lou vertelde me dat een vriendin van haar een project voor tienermoeders was gestart en dat ze op zoek was naar babyspulletjes. "Eh...die zijn allemaal al de deur uit of opgeslagen tot de volgende baby, maarreh..ik heb wel regelmatig een partijtje kleding in de aanbieding?" vroeg ik haar. Ze zijn er SUPERblij mee dus alles met een jonge uitstraling gaat naar dit project!

Kansarme probleemgezinnen
Mijn buurvrouw werkt al jarenlang met veel passie met probleemgezinnen in de omgeving van Utrecht. Dit zijn gezinnen waar serieus een hoop loos is en waar ze alle hulp in welke vorm dan ook goed kunnen gebruiken. Dus ook kleding, schoenen, tassen, alles! Ik heb al regelmatig een succesverhaal terug gehoord over nieuwe looks die aangemeten zijn met de kleding die mijn klanten gedoneerd hebben. Super toch?

Stapels Kleding Weggooien Tweedehands Hergebruiken Duurzaam

De Prullenbak.
Sad, but true, maar sommige kleding gaat de prullenbak in. Dit zijn alleen de items die kapot en ernstig gedragen en gewassen zijn of waar onuitwasbare vlekken in zitten. Daar maak je namelijk echt niemand gelukkig mee. Ik zoek wel nog een goed alternatief voor de prullenbak, maar heb die nog niet gevonden.

EDIT 2018: Natuurlijk gaat er niets meer de prullenbak in! Wat er overblijft breng ik sowieso naar het Leger des Heils!

Heb jij een idee? Of nog een goede bestemming voor het tweede leven van deze kleding? Laat het me weten!

 
Dit blog loopt vooruit op de Slow Fashion campagne week die 
volgende week begint en waar ik aan mee werk. 
Wil je hier niets van missen en weten hoe je een kledingkast-check kan winnen? 
Like dan m'n Facebook-pagina en je bent altijd als eerste van alles op de hoogte!

Laat een reactie achter