Yolande in "She's Fantastic": de leukste vragen en stellingen door de enige echte Fantastic Moms!

Supercoole Martine ontmoette ik op de Flavourites-beurs en sindsdien ben ik trouw volger van haar (en van haar bestie Jessica's) blog Fantastic Moms. En eindelijk mocht ik zelf in the picture als Fantastic Mom! Whoop!

Stijladvies Kledingadvies Utrecht Yolande Avé"Meet Yolande, bijna 34 jaar, samenwonend met Niels (39) en dochter Lou (1) in Utrecht. Yolande heeft een heeeeeele toffe baan! Ze helpt namelijk vrouwen met hun dagelijkse kledingkeuze-stress door middel van kledingkast-checks, personal shopping en workshops. Ook heeft Yolande de Selfie Strippenkaart, een handige dienst waarmee Yolande je helpt via Whatsapp. Wij zijn best een beetje jaloers op zo’n droombaan!"

Waarom ben jij een Fantastic Mom?
"Ik denk dat elke mam Fantastic is, omdat het nogal wat is! Een mensje produceren, dan op de wereld zetten en dan er alles aan doen om daar een fijn en goed persoon van te maken. Ga er maar aan staan! En da’s niet eens het enige wat je te doen hebt, want daar zijn ook nog je partner, je werk, je huishouden, je familie, je social life en ohja..daar ben je zelf ook nog. Alle ballen in de lucht, hopsakee: you’re a fantastic mom, moms!"

Wat vind je het tofste en wat vind je het moeilijkste aan opvoeden?
"Het opvoeden is pas sinds kort een happening en de allereerste keer dat ik gespiegeld werd met een vingertje vond ik helemaal niet zo leuk, maar inmiddels vind ik het prachtig om te zien dat ze zelf realiseert dat ze met d’r tengels van die schaal af moet blijven; het handje gaat er naar toe, ze aarzelt, schudt nee en gaat wat anders doen. Prachtig. Wat ik moeilijk vind is dat ik soms niet weet waar opvoeden nuttig is of waar ze gewoon echt nog niet beter weet of kan."

Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
"Oeh, zo’n dag dat alles kan?

Haha, dan slaapt Lou nog even met ons uit in het grote bed. Want dat doet ze NOOIT. Wil ze niet en dat lijkt me nou zó gezellig!
Verder is het een combinatie van rustig opstaan, krantje, koffietje, en dan op een gegeven moment ergens heen, een biertje bij De Zaak met Lou en Niels, of een geinig festivalletje met muziek en lekker eten. Alle tijd van de wereld en alle verplichtingen vergeten!"

Wat wil je later worden als je groot bent…?
"Ik ben al wat ik worden wil!"

Met welk bekend persoon zou je een keer een avondje op stap willen en wat zou je hem/haar vragen?
"Tja goh, wie niet! Afgezien dat ik totally starstruck zou zijn en geen woord mee ruitbreng zou ik graag een dinner party organiseren met Prince, David Bowie en Billie Holiday. En dan vooral bomen over hun leven, erachter komen hoe ze zijn geworden wie ze zijn en hoe zich dat dan vertaalt (vertaald heeft) naar muziek! Prince en David Bowie vanwege de enorme vernieuwingen in de muziek en imago’s elke keer en Billie Holiday omdat Billie Holiday."

STELLINGEN!

Louboutin OF UGG
"Hoewel ik altijd adviseer dat je je lekker moet voelen in kleding, waarbij comfort dus zeker erg belangrijk is, trek ik écht de grens bij UGGs. Ik weiger ze zelf aan te trekken, want eens een UGG altijd een UGG hoor ik en ik heb al de neiging er op mijn vrije dag er als een zwerver uit te zien, dus laat ik dat vooral niet verergeren. Serieus vrouwen, DOE. ZE. WEG. Je kunt er beter uit zien en toch lekker lopen. Promised."

Groene Smoothie OF Champagne
"Are you kidding me? Bubbles, baby."

Uit OF Thuis
"Thuis is het nieuwe Uit. Ik ben te oud om in de kroeg in elkaars oren te gaan staan schreeuwen. Bijkletsen en quality timen gebeurt aan de keukentafel. Wel gaan we nog steeds graag bandjes kijken, hoe harder hoe beter en kletsen is dan niet meer van toepassing ;)"

Carrière poes OF Luizenmoeder
"Moet ik kiezen? Ik dacht altijd dat ik het moederschap belangrijker vond dan werk. Maar toen ik het in januari erg rustig had, merkte ik dat ik resultaat in werk écht nodig had om te genieten van de dagen met Lou! Aan de andere kant, in drukke tijden dat ik 4 dagen achter elkaar aan het werk ben, dan mis ik haar vreselijk."

Botox OF Rimpels
"Rimpels. En m’n fantastic moeder leerde me al vroeg ook m’n hals dagelijks in te smeren. Ik hoop dat het werkt. Trouwens, heb je Advanced Style al eens gegoogled? Daar kom je zonder rimpels ds niet mee weg."

Shoppen voor jezelf OF Shoppen voor je kind
"Shoppen voor m’n kind of voor/met iemand anders. Ik heb niets met shoppen voor mezelf, ben winkels en collecties alleen maar beroepsmatig aan het bekijken en koop voor mezelf alleen het hoognodige. Voor Lou daarentegen… ik heb mezelf al vaak een stop opgelegd, maar vooral als ik dan bij de Zeeman of Hema sta en het kost geen knoop, dan ga ik tóch voor de bijl."

En tot slot… Wat is je favoriete liedje ever?
"Ik heb niet één favoriet liedje, maar een heleboel én elk seizoen weer een andere. Maar ik licht graag een bijzondere uit, namelijk “Life” van Tiger Pilots. En ik zou je willen vragen ‘m aan te schaffen in iTunes, want de volledige opbrengst gaat naar de supersympathieke stichting No Guts No Glory. "

Laat een reactie achter