The Devil Wears Wibra: My Budget Home feat. Yolande Avé Kleding- & Stijladvies!

 

Lonneke van The Devil Wears Wibra interviewde mij voor haar rubriek "My Budget Home" en nodigde mij om stijladvies te geven tijdens Babes on a Budget, een fantastisch initiatief om de kledingbank van Den Bosch te kunnen ondersteunen. Kijk op Facebook hoe het was!

IMG_6255-001Hoera, er heeft zich weer een budget babe (waar blijven de dudes trouwens?) aangemeld voor ‘My budget home’!
In deze editie maak je kennis met Yolande Avé, die ik via een gemeenschappelijke vriendin heb leren kennen. Yolande heeft een neus voor stijl. Voor zichzelf, maar zeker ook voor anderen. Ze is namelijk styliste & personal shopper en helpt fashion victims bij hun kledingkeuze en styling. Daarnaast heeft ze een neus voor antiek en vintage wat je terugziet in het huis, waar ze samen met  partner Niels en dochter Lou woont. Ik zeg: enjoy!

“Ik ben Yolande, 33 jaar en ik woon samen met Niels en baby Lou in een oud huis niet ver van het centrum van Utrecht.
Ik werk als styliste en dat betekent dat ik vrouwen help met hun dagelijkse kledingkeuze-stress. Dit doe ik door middel van stijladvies, kledingkast-checks en personal shopping. Ook geef ik workshops en kun je mij onder speed dial zetten als je in het bezit bent van een selfie strippenkaart! Ik heb het allerleukste werk en het geeft me een enorme kick als ik iemand écht heb kunnen helpen!

Ons huis is de perfecte mix van strak verbouwd, originele oude elementen en minimaal ingericht met oude/antieke items. Hoewel ik een enorme voorliefde heb voor antiek en vintage juwelen, ga ik nooit actief op zoek naar spullen. Ik kom ze per toeval tegen, krijg ze cadeau en de meeste items komen zelfs gewoon uit mijn familie en ken ik al zo lang ik me kan herinneren!”

Wat staat er zoal in jullie budget home?
“Neem een kijkje in de keuken en de tuin en je ziet tweedehands stoeltjes van Goed Spul in de tuin, een vintage tafel uit Hongarije, gekocht in een loods toen ik nog in Antwerpen woonde, en de antieke witte hoekkast.
Kijkje in de keuken en de tuin.

Het geboortekaartje van Lou stopte ik in tweedehands fotolijstjes die ik vond bij de winkel van Terres des Hommes.
Zij blij, ik blij.

Geboortekaartje in tweedehands lijstjes - vintage stijl

 

 

Het vintage hobbelpaard kreeg ik van mijn schoonzussen.
Ze hebben ‘m ergens op de kop getikt en geverfd in iets rozig-wit en de kleur groen van het wiegje van Lou.
Nog even en ze kan er eindelijk in hobbelen!

Vintage Hobbelpaard

 

Vintage stilleven: een oude barkruk, die Niels ergens gevonden heeft. Daarop een oude wasteil, eveneens kado gekregen van mijn schoonzussen. Erachter een tijdschriftenhouder met daarop een Engels jachttafereel, gevonden voor een paar euro bij Koopjeshal Utrecht.

Vintage Interieur

25 jaar geleden kochten mijn ouders twee van deze stoeltjes in Portugal. Mijn broer en ik waren toen nog zo klein dat we in de boog konden liggen.
Ik kan niet meer beoordelen of het eigenlijk wel een leuk ding is, zolang heb ik ‘m al! Het is in ieder geval onverwoestbaar en vet handig.

Portugees Stoeltje Vintage Interieur Stijl

Ons liefdesblik heb ik voor iets te veel geld gekocht in een vintage furniture-winkel aan de Oudegracht in Utrecht.
Waar ze trouwens ook het mooiste antieke behang ever op de muren hebben. Ik kan even niet op de naam komen, sorry.
Hierin zitten allerlei herinneringen van mij en Niels: bierviltjes, concertkaartjes, een positieve zwangerschapstest, lieve briefjes, vliegtickets enz.
Er zitten trouwens meer leuke winkels aan de Oudegracht, zoals De Oude Pijpelade en Krenten uit de pap.

Liefde in een Vintage Blik

De antieke scheepskisten zijn door het tegenlicht niet te fotograferen noch te verplaatsen omdat ze helemaal vol zitten: het is namelijk een perfecte opslagruimte!
Ze zijn in ieder geval van mijn opa en oma geweest (misschien zijn ze zelfs ouder?).
Zij hebben in Singapore en Ghana gewoond en verscheepten hierin hun spullen.

Antieke scheepskisten vintage interieur stijl

Ik ben dol op vintage en antieke sieraden, daar spreekt zoveel meer uit dan een gloedjenieuwe ring. Deels heb ik geërfd, deels cadeau gekregen en eentje heb ik mezelf cadeau gedaan. Er is één winkel in Utrecht (Oud Holland Antiek- Vismarkt 8) waar ik zo’n beetje ALLES mooi vind, dus als Niels een cadeautje voor me zoekt gaat hij daarheen en dan is het ALTIJD raak!"

Vintage Juwelen Stijl Mode

 

Wat is jouw pronkstuk in huis?
“Oeh, pronkstuk. Ik denk dan toch de witte hoekkast in de keuken, die volgens mij van de oma van mijn moeder is geweest.
Hij is helemaal niet superpraktisch en kan in ons huis eigenlijk nergens staan, maar hij is zó te gek. Maar het item waar ik het meeste aan gehecht ben en dat ik meteen meepik als de kiet in de fik staat, is natuurlijk het grote liefdesblik.”

Staat er nog iets op je verlanglijstje?
“Op mijn verlanglijstje staat nog een Perzisch tapijt in crème en blauw tinten. Mijn vader heeft er een dat perfect voor de bank zou passen. Ik krijg ‘m maar niet afgetroggeld.”

Heb je nog tips voor ons?
“Sla nooit een marktje of kringloopwinkel over als je er onverwachts op stuit. Je weet nooit wat voor gaafs je tegenkomt! En voor als je vintage kleding gaat shoppen: bedenk van tevoren goed wat je graag zou willen hebben, zodat je niet helemaal overwhelmed raakt. Jas nodig? Negeeer de rest. Top nodig? In de meeste vintage winkels hangt alles op product, dus je kunt heel gericht het topsvak uitpluizen. Ben je daarna nog niet overprikkeld? Duik dan vooral de overige rekken in!”

GRATIS STYLINGADVIES VAN YOLANDE
Wil je Yolande in levenden lijve ontmoeten? Kom dan op donderdag 29 januari 2015 van 18.30 tot 21.00 uur naar Babes on a Budget bij IngeDinge aan de Kooikersweg 547 in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens deze shopping night for ladies kun je op je gemakje tweedehands kleding shoppen, profiteer je van 25% korting op de complete collectie (dus ook heren- en kinderkleding), krijg je een hapje en een drankje én GRATIS stijladvies van Yolande! IngeDinge is de thuisbasis van Stichting Kledingbank ‘s-Hertogenbosch. Elke maandag staat de winkel geheel ter beschikking van cliënten die er een gratis kledingpakket mogen uitzoeken. Met de verkoop van tweedehands kleding, tegen belachelijk lage prijzen, kunnen we de vaste lasten betalen. Op feestboek vind je meer informatie. De entree is uiteraard gratis en je kan gelijk je oude tweedehands kleding, schoenen en huishoudtextiel (denk aan handdoeken, beddengoed etc.) inleveren voor de Kledingbank. Opgeruimd staat netjes en wij zijn er blij mee!

Yolande, bedankt voor je bijdrage en tot donderdag!"

1 reactie

  1. Martijn de Wit vloeren op december 15, 2021 om 1:07 pm

    Leuke blog! Goeie tips!

Laat een reactie achter