Zwanger! De laatste weken: Je bent en voelt je huge... Wat nu?

Als je eenmaal de 30 weken voorbij bent gaat het rap..je wordt steeds dikker, voller, zwaarder...en zo voel je je ook. Hoe sleep je jezelf stijl-technisch nog de laatste weken door?


Hieronder het laatste deel van mijn gastblog voor Fitte Vrouwen. Over kleding in het laatste trimester van je zwangerschap.

zwangerschapsjurk

Trimester drie: Week 28 t/m 40.

Whoa. De aftakeling zet langzaam in. Je wordt echt groot en als het tegenzit vragen mensen of het geen tweeling is…gaaf. Not.
Je blijft flink groeien op alle fronten. Het mooie van zwangerschapskleding is dat het aardig met je mee groeit! Dus je kunt je hervonden stijl nog een tijd handhaven. En dan kom je tegen het einde op een punt dat niks echt lekker meer zit en dat je alles overboord gooit om je in hemelsnaam een beetje comfortabel te voelen.

En dat mag.

Want you are growing a person. En je hebt toch (bijna) verlof. Heb maling aan de blikken op straat en in de supermarkt. Trek die fijne legging aan. Een wijd shirt. Het vest van je vriend. Slippers of gympies (voorgestrikt natuurlijk, want daar kan je dus niet meer bij) en een grote zonnebril. Boeien. Want er zit een Heel Groot Schoppend Kind in je buik en de rest doet er gewoon even niet meer toe.

Confession: Zowel Fitte Vrouw Hanneke als ik droegen de laatste weken gewoon een pyjamabroek. Naar buiten. Want dat mag als je heel erg ontzettend megazwanger bent.

Inspiratie? 
Google: bump + Kate Middleton/Gwen Stefani/Miranda Kerr/Nicole Richie 
-natuurlijk allemaal wel gezegend met fantastische genen-
of bekijk mijn Baby Bump Board.

Lees ook mijn blogs: hier, hier en hier over wat je in het eerste jaar als moeder aan kunt trekken, te beginnen met de kraamweek. En hier schrijf ik hoe ik dat zelf
heb ervaren!

4 reacties

 1. Alles voor kids op februari 6, 2017 om 12:33 pm

  Helemaal mee eens! Er groeit een menselijk wezen in je buik! Dat is niet niks. En daarbij, niet alleen je kindje groeit, jij zelf groeit ook hartstikke mee. Dan mag je best in die lelijke legging rondlopen. 😉

  • Yolande Avé op februari 6, 2017 om 3:38 pm

   Ja joh, zeker in die laatste periode liggen je prioriteiten eeeeeeven heel anders, haha!

 2. Fabienne op oktober 19, 2017 om 10:54 am

  Ik had het niet beter kunnen zeggen :-). Mee eens!

  • Yolande Avé op november 29, 2017 om 10:11 pm

   Hahahaha, dankje!

Laat een reactie achter